O właśnieSwistak pisze:Jej tam, takie szczegóły. Liczy się idea rozumowania. Jak Ci tak strasznie zależy, to rozpatrz 2 przypadki xp.
OMG 2009/2010 a
- silicium2002
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
OMG 2009/2010 a
-
Panda
- Użytkownik

- Podziękował: 26 razy
OMG 2009/2010 a
Witam.
Późno się trochę zorientowałem, że OMG się zbliża Mam już wszystkie, oprócz szóstego. Męczę się z nim i nie wiem nawet za bardzo o co zaczepić, co zauważyć, żeby się okazało, że jest genialne proste, jak to bywa ze stereometrią w gimnazjum
Co do pozostałych - pierwsze i trzecie w pamięci zrobiłem tak jak większość Trzecie kwalifikuje się do zadania na szóstkę na sprawdzianie. Nie wiem, czy by nie było za łatwe. Drugie, czwarte i piąte również bardzo prościutkie, siódme już trochę trudniejsze, zajęło mi więcej czasu. Mam 6/7, jeśli ładnie opiszę, to będzie 85%...
Pozdrawiam i powodzenia wszystkim życzę!
EDIT: Nie widzę innego takiego wyszczególnionego tematu czy działu, to tutaj to pytanie doczepię.
Jak tak czytam niektóre posty to ja was podziwiam Ile wy ćwiczycie w domu? Po ile zadań? I przez cały rok tak? Mnie by się nie chciało, ja tylko przed olimpiadami, i też bardzo mało. Efekty są niestety średnie. Teraz wiem przynajmniej, że muszę przed II etapem poćwiczyć stereometrię i geometrię ogólnie, bo tutaj jestem najsłabszy. A tej ostatniej zawsze pełno.
Późno się trochę zorientowałem, że OMG się zbliża Mam już wszystkie, oprócz szóstego. Męczę się z nim i nie wiem nawet za bardzo o co zaczepić, co zauważyć, żeby się okazało, że jest genialne proste, jak to bywa ze stereometrią w gimnazjum
Co do pozostałych - pierwsze i trzecie w pamięci zrobiłem tak jak większość Trzecie kwalifikuje się do zadania na szóstkę na sprawdzianie. Nie wiem, czy by nie było za łatwe. Drugie, czwarte i piąte również bardzo prościutkie, siódme już trochę trudniejsze, zajęło mi więcej czasu. Mam 6/7, jeśli ładnie opiszę, to będzie 85%...
Pozdrawiam i powodzenia wszystkim życzę!
EDIT: Nie widzę innego takiego wyszczególnionego tematu czy działu, to tutaj to pytanie doczepię.
Jak tak czytam niektóre posty to ja was podziwiam Ile wy ćwiczycie w domu? Po ile zadań? I przez cały rok tak? Mnie by się nie chciało, ja tylko przed olimpiadami, i też bardzo mało. Efekty są niestety średnie. Teraz wiem przynajmniej, że muszę przed II etapem poćwiczyć stereometrię i geometrię ogólnie, bo tutaj jestem najsłabszy. A tej ostatniej zawsze pełno.
-
karoll21
- Użytkownik

OMG 2009/2010 a
wydrukować chyba można aczkolwiek ja pisałem recznie i to dwa razy aż mi się odciski na ręce zrobiły
-
Michocio
- Użytkownik

- Podziękował: 5 razy
OMG 2009/2010 a
Witam!
Czy na OMG mogę przytoczyć udowodnienie lematu z forum? Nie bedzie to plagiat?
Czy na OMG mogę przytoczyć udowodnienie lematu z forum? Nie bedzie to plagiat?
- tim
- Użytkownik

- Podziękował: 3 razy
OMG 2009/2010 a
Ja będę musiał dojechać do:
Wpisujesz miasto i żeby było czynne w niedziele :>...
- UP Gdańsk 50
ul. Długa 23/28
80-801 Gdańsk
Województwo POMORSKIE
Powiat m. Gdańsk
Gmina M. Gdańsk
tel.: 58 301-80-49
dni i godziny pracy:
dni robocze: 00:00-24:00
soboty: 00:00-24:00
niedziele i święta: 00:00-24:00
Wpisujesz miasto i żeby było czynne w niedziele :>...
- tim
- Użytkownik

- Podziękował: 3 razy
OMG 2009/2010 a
A w naszym województwie (pomorskim) mamy kolejną komplikacje. Etap rejonowy OMG jest tego samego dnia co etap rejonowy Kuratoryjnego Konkursu z j. polskiego. Co zrobić, jeżeli odbędą się o tej samej porze, gdyż znam kilka pewnych osób które pojawią się i tu i tu...
- Swistak
- Użytkownik

- Podziękował: 99 razy
OMG 2009/2010 a
Zapewniam was, że kuratorium jest absolutnie negatywnie nastawione na wszelkie prośby ze strony uczniów i mało ich obchodzą te gówniarze, a OMG to zbyt poważny konkurs, żeby przekładać xp. Ja miałem podobną sytuację z II etapem OM'a i finałem kuratoryjnego. Trzeba wybrać co jest dla nas ważniejsze. Ja nie miałem problemu xp.