Świderski pisze: może ktoś ma model odpowiedzi które mógłby wrzucić, najlepiej wraz z rozwiązaniami.
Pozdrawiam
ostatnia powtorka przed matura rozszerzona z matematyki
- Arst
- Użytkownik

- Podziękował: 82 razy
-
?widerski
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
a dzięki bardzo mam nadzieję, ze ktoś udostępni te wyniki, bo ja niestety nei mam wykupionego dostępu do tego serwisu.
A co do tych maturek z zadania.info, czy ma ktoś może rozwiązania do poprzednich matur z tegoż serwisu ?
A co do tych maturek z zadania.info, czy ma ktoś może rozwiązania do poprzednich matur z tegoż serwisu ?
- Arst
- Użytkownik

Poziom tej matury nie był zbyt wysoki. Poprzednie wydawały mi się zdecydowanie trudniejsze (z wyjątkiem V, która też była prosta).
-- 18 kwietnia 2010, 19:54 --
-- 18 kwietnia 2010, 19:54 --
Mam wrażenie, że nie znajdzie się taki. Dlaczego? Bo jest to treść dostępna odpłatnie i wątpię by komuś chciało się ją sponsorować innym. Tym niemniej mogę się mylićŚwiderski pisze:mam nadzieję, ze ktoś udostępni te wyniki, bo ja niestety nei mam wykupionego dostępu do tego serwisu.
-
?widerski
- Użytkownik

eeee nie pieprz, poprzednie też były banalne. a V była bardzo łatwa. mają niezbyt wysoki poziom tych matur, jeśli byłoby coś w tym stylu w środę to myślę, że większość by się ucieszyła
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Świder, dobre sobie ;]
A może w końcu ktoś wrzuci rozwiązanie do tego zadania z sinusem i cosinusem do 48 potęgi?
A może w końcu ktoś wrzuci rozwiązanie do tego zadania z sinusem i cosinusem do 48 potęgi?
- Arst
- Użytkownik

Też czekam na to rozwiązanie, jednak autor chyba porzucił ten wątek (albo dał nam do zabawy zadanie niewykonalne ;p)
Co do zadań to na zadania.info są często trudniejsze niż w zbiorach Pazdro. Mnie to odpowiada.
Jeżeli ktoś chciałby jeszcze coś podziałać przed maturą:
Pozdrawiam
Co do zadań to na zadania.info są często trudniejsze niż w zbiorach Pazdro. Mnie to odpowiada.
Jeżeli ktoś chciałby jeszcze coś podziałać przed maturą:
proste ale lepszego nie znalazłem na razie ;pDla jakich wartości parametru m równanie \(\displaystyle{ 1-\frac{3m-x}{2}=\frac{x-9m}{10}-\frac{3x-1}{5}}\) ma rozwiązanie w przedziale \(\displaystyle{ (-\infty;-\frac{3}{2}]}\)
Pozdrawiam
- kluczyk
- Użytkownik

- Podziękował: 77 razy
Co do zadania z sinusem i cosinusem, to:
\(\displaystyle{ L \le sin^{2}x+cos^{2}x=1=P}\) A równosć zachodzi tylko wtedy, gdy...
\(\displaystyle{ L \le sin^{2}x+cos^{2}x=1=P}\) A równosć zachodzi tylko wtedy, gdy...
-
kangurka
- Użytkownik

Szukam rozwiązania zadania z próbnej matury roszerzonej ze stycznia. Oto ono:
Liczba uczniów w klasie jest 812 razy mniejsza od liczby utworzonych z nich uporządkowanych trójek. Oblicz prawdop. wylosowania trzech osób, które są zapisane w dzeinniku pod nr pierwszym, drugim i trzecim( uwzględniamy kolejność).
Obliczylam liczbę uczniów, (30). I co dalej?
Z góry dzięki za odp.
Liczba uczniów w klasie jest 812 razy mniejsza od liczby utworzonych z nich uporządkowanych trójek. Oblicz prawdop. wylosowania trzech osób, które są zapisane w dzeinniku pod nr pierwszym, drugim i trzecim( uwzględniamy kolejność).
Obliczylam liczbę uczniów, (30). I co dalej?
Z góry dzięki za odp.
-
?widerski
- Użytkownik

Witam forumowiczów !
Jak tam nastawienie przed maratonem ? Lekturki na polski powtórzone ?
Jak tam nastawienie przed maratonem ? Lekturki na polski powtórzone ?
- Arst
- Użytkownik

Nie trzeba lektur powtarzać, żeby polski zdać imo Dadzą jakiś fragment i wystarczy przepisać ten fragment własnymi słowami. Ja tak na próbnej zgarnąłem 80% z wypracowania
poza tym od tygodnia się relaksuję i nic nie robię ;p
poza tym od tygodnia się relaksuję i nic nie robię ;p
- MatizMac
- Użytkownik

- Podziękował: 106 razy
No ja jednak nie ryzykuję i staram się coś tam powtórzyć ze wszystkich tych lektur. Wczoraj siedziałem i dzisiaj zamierzam jeszcze do wieczora cos tam poczytac Jesli chodzi o matme to w ostatnim tygodniu wlasciwie malo robilem, pare testów i tyle co na lekcjach... Jesli chodzi o angielski to jeszcze przejrze schematy wypracowan i tych krótszych tekstów i sądzę że wystarczy, z resztą na więcej i tak nie mam czasu
A jutro to tak delikatnie zrobię sobie jedną maturkę z matmy i coś tam może poczytam z tablic matematycznych
A jutro to tak delikatnie zrobię sobie jedną maturkę z matmy i coś tam może poczytam z tablic matematycznych
-
Lbubsazob
- Użytkownik

- Podziękował: 124 razy
Na polskim coś mi się wydaje, że będzie albo "Przedwiośnie", albo "Inny świat" i "Opowiadania" Borowskiego. Na pewno nie będzie "Chłopów" i "Pana Tadeusza", bo to było rok temu.
Matma mam nadzieję, że będzie taka jak rok temu - ani łatwiejsza, ani trudniejsza. Mogłoby nie być planimetrii, ale nie liczę na cuda.
Na temat angielskiego się nie wypowiadam, na niemieckim wszyscy mówią, że może być temat o ochronie środowiska albo zanieczyszczeniach. Reszta nie wiem, bo nie zdaję.
Matma mam nadzieję, że będzie taka jak rok temu - ani łatwiejsza, ani trudniejsza. Mogłoby nie być planimetrii, ale nie liczę na cuda.
Na temat angielskiego się nie wypowiadam, na niemieckim wszyscy mówią, że może być temat o ochronie środowiska albo zanieczyszczeniach. Reszta nie wiem, bo nie zdaję.
-
xanowron
- Użytkownik

- Podziękował: 42 razy
Chciałbym tylko przypomnieć o tym, że znajdujemy się w temacie "ostatnia powtorka przed matura rozszerzona z matematyki".
-
?widerski
- Użytkownik

Arst masz rację co do polskiego, a jeśli chodzi o majce to ja już dałem sobie spokój z angiela też nie ma cudów, list to banał na pewno będzie prywatny a krótkie formy chyba nie robią nikomu problemu.