ostatnia powtorka przed matura rozszerzona z matematyki
został już prawie miesiąc do matury rozszerzonej zaczynam się coraz bardziej bać chciałem stworzyć ten temat żeby jeszcze sobie powtórzyć. ogarnąć wszystko popisać o przypuszczeniach prosił bym dobrych ludzi o to żeby wrzucali tu pomocne wzory z poza karty może jakieś ciekawe pomocne w wielu zadaniach metody. ogarnia mnie przerażenie gdy na arkusz 12 zadań potrafię zrobić tylko z 4 albo 5 nie można powiedzieć ze jestem slaby z matematyki ale przez nie pracowanie przez 1 i 2 klasę LO dużo się uwsteczniłem podstawę zdałem na 84 a z rozszerzenia boje się ze nie osiągnę nawet 30%. proszę o pomoc i udzielanie się w temacie osób takich jak ja które są już na ostatniej prostej przed matura rozszerzona z matmy
-
?widerski
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
stary spokojnie, jestem w tej samej sytuacji co TY !
maturkę próbną (podstawę) również zdałem na 84 %, a z rozszerzeniem też mam problemy !
mam jednak nadzieję, że jakoś się uda i zadanka podejdą ;d OBY !
nie ma sie co martwić na zapas ! Pisałeś może próbną z operonu, rozszerzenie ? Gdzie wybierasz się na studia ?
maturkę próbną (podstawę) również zdałem na 84 %, a z rozszerzeniem też mam problemy !
mam jednak nadzieję, że jakoś się uda i zadanka podejdą ;d OBY !
nie ma sie co martwić na zapas ! Pisałeś może próbną z operonu, rozszerzenie ? Gdzie wybierasz się na studia ?
jestem w podobnej sytuacji. Jestem finalistką wojewódzkiego konkursu matematycznego im. prof. Marszała, biorę udział w licznych konkursach, z matematyki od 4 klasy podstawówki mam zawsze same 5 i 6, a kiedy otwieram arkusz maturalny na poziomie rozszerzonym, ogarnia mnie przerażenie. Z podstawowej mam zawsze 90-100%, z próbnej w listopadzie miałam 96%. Boję się o rozszerzenie, a aby odstać się na wymarzone studia muszę mieć przynajmniej 80%. Robię masę zadań, powtarzam na okrągło, ale w arkuszach diabeł tkwi w w szczegółach, a ja zawsze szukam najtrudniejszego sposobu..
Myślałam,że tylko ja jestem w takiej sytuacji, ale po rozmowach z rówieśnikami i patrząc na ten temat, widzę,że nie jestem sama..
Myślałam,że tylko ja jestem w takiej sytuacji, ale po rozmowach z rówieśnikami i patrząc na ten temat, widzę,że nie jestem sama..
-
?widerski
- Użytkownik

no to jest nas więcej a koleżanka gdzie chce się wybrać na studia ? jeżeli można spytać
-
Lbubsazob
- Użytkownik

- Podziękował: 124 razy
Dołączam do grupy Z podstaw mam 95%, a z rozszerzenia 30%, więc nie jesteście sami. A chcę mieć z rozszerzenia 60%, żeby dostać się gdziekolwiek.
Ja miałam z podstawy 86%, z rozszerzeń wewnątrzszkolnych najpierw 8, potem 48, a ostatnio - bodajże w lutym - 51. Zaczęłam się uczyć dopiero w wakacje (jestem w humanie _-_) i wiem, że do 100 nie doskoczę, ale walczę o co najmniej 60.
ja staruję na Politechnikę Krakowską, Wydział Inżynierii Lądowej, budownictwo
a Ty? a reszta?
a Ty? a reszta?
chce iść do poznania na politechnikę na energetykę.kurna został miesiąc dziś męczyłem się prawie 2 godziny nad zadankami udało mi się dobrze zrobić tylko jedno nie wiem co jest w młodości nie było zadania do którego bym nie miał pomysłu albo jakiegoś sposobu a teraz czytam zadanie i jest to dla mnie czarna magia straciłem swój dar liczenia zadani i chyba go nigdy już nie odzyskam przynajmniej przed matura z każdym dniem coraz bardziej żałuje swojego wyboru....
Hm, ja nadal się nie zdecydowałam gdzie chcę iść. Moim marzeniem były finanse i rachunkowość na UEK, ale po wczorajszym dniu otwartym AGH skłaniam się ku elektrotechnice na tamtejszych "samogłoskach". Ale wszystko zależy od wyników
wloch, też tak czasem mam. Z jakiej książki robisz zadania?
wloch, też tak czasem mam. Z jakiej książki robisz zadania?
-
Lbubsazob
- Użytkownik

- Podziękował: 124 razy
A ja nie wiem na co chcę iść (a mam raptem 3 miesiące, żeby się zdecydować). Chciałabym studiować matematykę (nie wiem gdzie), ale nie wiem, czy mnie nie wywalą po pierwszym semestrze, bo nic nie umiem, a poza tym nie chcę potem wylądować w szkole jako nauczycielka. Widzę, że sami ambitni, jak planujecie budownictwa, energetyki i tak dalej...
-
Grzechu1616
- Użytkownik

- Podziękował: 23 razy
Ja się jednak bardziej boję rozszerzonej fizyki
-
?widerski
- Użytkownik

koleżanko 4444
Ja również będę wbijał na Politechnikę Krakowską, Wydział Inżynierii Lądowej, budownictwo !
przy odrobinie szczęścia może będziemy na jednym roku
Ja również będę wbijał na Politechnikę Krakowską, Wydział Inżynierii Lądowej, budownictwo !
przy odrobinie szczęścia może będziemy na jednym roku
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Podziękował: 6 razy
Zapraszam na .Lbubsazob pisze:A ja nie wiem na co chcę iść (a mam raptem 3 miesiące, żeby się zdecydować). Chciałabym studiować matematykę (nie wiem gdzie),
JK
- Althorion
- Użytkownik

- Podziękował: 9 razy
Tak, UWr byłby bardzo dobrą opcją. Sam chciałem tam iść, niestety - nowe kryteria rekrutacji (oceniana informatyka) są dla mnie przeszkodą nie do przejścia. Szkoda. Może magistrat tam zrobię, jeśli dobrze pójdzie.