Podobno są jakieś opóźnienia w sprawie stypendiów na kierunkach zamawianych na UJ. Czy ktoś ma jakieś informacje na ten temat, kiedy można się spodziewać wypłat?
Yaem pisze:Podobno są jakieś opóźnienia w sprawie stypendiów na kierunkach zamawianych na UJ. Czy ktoś ma jakieś informacje na ten temat, kiedy można się spodziewać wypłat?
W tej chwili regulamin przyznawania stypendium czeka na zatwierdzenie, co nastąpi prawdopodobnie 18. listopada (wtedy jest posiedzenie odpowiedniego ciała). Zatem wypłata stypendiów przesunie się pewnie na grudzień. (To są nieoficjalne informacje, więc nie mogę za to ręczyć głową).
Pewnie nie wszyscy zainteresowani wiedzą, ale ta cała procedura zatwierdzania regulaminu przez różne urzędy potrzebna jest po to, żeby stypendyści nie musieli płacić podatku od stypendium.
Ja nie moge ... dlaczego inne uczelnie juz wypłacają studentom pieniadze a nam nie ? (chyba ze inni kłamią ze dostają kase ) czy bedzie wyrównanie tych "zaległych" stypendiów ?:)
ministerstwo w kulki z nami leci jak moze. jak ktos poszedl do krakowa na studia bo pomyslal, a dostane kase pod koniec pazdziernika, moze wczesniej, pozycze od kogos 800 zł na kawałek mieszkania i jedzenie, dostane stypendium i oddam. a tu stypendium dopiero po pol roku dostanie i co on ma zrobic ? zrezygnowac ze studiow? paranoja ... zachowuja sie w tym ministerstwie gorzej niz dzieciaki w piaskownicy.
A mieli czas na zatwierdzanie tych regulaminów od konca czerwca.... Miał być w lipcu. Nic. Sierpień. Nic. Wrzesień. Nic. Październik. Nic. Listopad. Zobaczymy.
A weź ty się człowieku spóźnij z jakimkolwiek świstkiem do urzędu jeden dzień...
to się już zaczyna robić wkurzające. Patrzyłam na stronkę politechniki częstochowskiej i tam już od 30 września mają regulamin... a UJ? Jakby ktoś coś wiedział to piszcie bo normalnie masakra jakaś z tym stypendium...