anna_ pisze: 15 lut 2022, o 17:33
Longines pisze: 15 lut 2022, o 15:53
Witam
Co Autorka zażyczyła sobie w zadaniu? Czytam wyraźnie: "Znalezc miare kata DEA", nieprawdaż?.
Czy zadała sobie Autorka "Młodsza" chociaż troszkę trudu i policzyć to co napisałem?, chyba nie.
To zadanie jest tak proste, że nie potrzeba podstawiać żadnych wartości boków, oprócz tego co napisałem.
Pozdrawiam
To jeszcze raz zapytam: W jakiej jednostce będą, te policzone w podany przez Ciebie sposób, boki?
W zasadzie odpowiadam tylko Autorom postów ale zrobię wyjątek.
Podałem rozwiązanie jak dla małych dzieci. Pytasz w jakich jednostkach?, jakich chcesz: w metrach, kilometrach, jardach, jednostkach astronomicznych etc. Temat Autorki dotyczy znalezienia wartości kąta a nie długości boków, tym bardziej w jakich jednostkach.
Wystarczy zastosować się do moich wskazówek i policzyć otrzymując odpowiedź jaka jest wartość szukanego kąta.
Odnoszę wrażenie, że ktoś sobie robi kpiny z mojej osoby w odpowiedzi za dobre rady, tak więc więcej nie odpowiadam już więcej na żadne pytania.
p.s.
Jeśli Autorka postu zażyczy sobie żebym za nią policzył od A do Z to mogę to zrobić ale już tylko na PW, ale sądzę, że potrafi posługiwać się kalkulatorem.