Nareszcie ktoś z tego samego okręgu! Tak!PiotrekPL pisze:Otóż jako uczeń drugiej klasy gimnazjum startowałem już w OMG - Okręg Pomorski w 1 klasie, w zeszłym roku rozwiązałem 5 zadań dobrze i dostałem się do drugiego etapu...
Ok. Czyli obecnie jesteś w III Klasie i chodzisz do 24 Gim? Jeżeli za rok zamierzasz iść tam do LO, to możliwe, że spotkamy się za rok w jednej klasie.Z tego co wiem, miejsce drugiego etapu jest to najczęściej komisja okręgowa danego województwa - w moim przypadku było to III LO w Gdyni, tzn. chodzę do Gim nr 24 przy III LO czyli miałem praktycznie w szkole.
To byłem ja. Z czego dwa zadania są dobrze pół LUB WCALE . Ale gorszy jest trzecu etao,Tym bardziej jeśli ktoś napisał 39 stron i wszystkie zadania rozwiązał. ; d
W drugiej też można ^^ i można zdobyć laureata bez problemu... Ale poleca się zawsze w ostatniej klasie (w kuratoryjnym).Polecam szczególnie udział w 3 klasie, bo w 1 klasie to nie znam osoby której by się to udało, jest to wyjątkowo trudne.
Zależy jeszcze, kto robi jakie zadania - ja robię od zawsze kuratoryjne - i idzie mi w nich lepiej. Próbuję teraz OMG i słabo. Ale z czasem będzie lepiej, nieprawdaż?
@Edit:
Po interwencji kolegi... poniżej...