SGH
-
Einstein ;)
- Użytkownik

-
Anika__1
- Użytkownik

SGH
hej:) ja też chcę studiować finanse i bankowość na SGH ale zaocznie! nie wiecie czy można się dostać nie zdając matmy rozszerzonej?? a wogóle to oni przyjmują na pdstawie matur czy wystarczy być pierwszym w kolejce i zapłacić żeby się dostać??? thx
-
beeatka1188
- Użytkownik

SGH
mam pytanko jak liczy sie punkty na sgh , czy wszystko razy jeden? i to samo pytanie sie tyczy do uniwersytetu warszawskiego, i napiscie ile mniej wiecej trzeba by miec z matury z kazdego pzedmiotu aby sie dostac tu i tu.
z góry dziekje;)-- 19 maja 2009, o 17:22 --chodzi mi o ekonomie na sgh lu b rachunkowosc, a na UW to matematyka finansowa czy tez ekonomia (cos z matma w tym rodzaju)
z góry dziekje;)-- 19 maja 2009, o 17:22 --chodzi mi o ekonomie na sgh lu b rachunkowosc, a na UW to matematyka finansowa czy tez ekonomia (cos z matma w tym rodzaju)
-
Bardziejsza
- Użytkownik

SGH
Na SGH 1pkt za każdy procent( za każdy przedmiot można dostać po 100puktów) za:
-rozszerzona matma albo fizyka
-rozszerzony jeden język
-rozszerzona gegra, historia albo wos
I 1/3 z wyniku z matury( 100% to 33pkt) z podstawowego drugiego języka
-rozszerzony jeden język
-
MsKubek123
- Użytkownik

SGH
skoro max to 330 pkt. to dlaczego 1/3 ze 100 tylko się liczy z 2 języka skoro to daje razem 333 pkt., jak to jest z j.polskim też się wlicza oraz z których przedmiotów trzeba również zdawać maturę ustnie?Bardziejsza pisze:Na SGH 1pkt za każdy procent( za każdy przedmiot można dostać po 100puktów) za:
-rozszerzony jeden język
SGH
Czy w takim razie, moge na postawie tylko rozszerzonej matematyki, rozszerzonej geografii i podstawowego angielskiego starać sie dostać na studia na SGH czy wymagane są rozszerzenia ze wszystkich trzech przedmiotów ?
-
czarnyzkultury
- Użytkownik

SGH
Witam, czy myślicie, że z dobrze zdanym rozszerzeniem z matematyki/fizyki, języka angielskiego i podstawy z niemieckiego, jestem w stanie dostać się na SGH ?
SGH
Bez dodatkowego przedmiotu tak?Szanse są praktycznie równe zeru.Rok temu był próg ok. 250 pkt więc nawet cisnąc matme,ang i niem na setki brakuje ci parunastu punktow.
Zapisz się na geografie rozszerzoną i jak pykniesz całkiem nieźle te trzy maturki i z geografii się przyłożysz( w 3 miesiące myślę ze dasz radę się nauczyć na te 60%) to szanse masz.
Zapisz się na geografie rozszerzoną i jak pykniesz całkiem nieźle te trzy maturki i z geografii się przyłożysz( w 3 miesiące myślę ze dasz radę się nauczyć na te 60%) to szanse masz.