Informatyka na Wydziale MiI oraz FAiIS na UJ

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
JavaBean
Użytkownik
Użytkownik

Informatyka na Wydziale MiI oraz FAiIS na UJ

Post autor: JavaBean »

Najpierw słowem wstępu wspomnę, ze moim celem jest odradzenie wybory pewnych kierunkow studiow informatycznych. Dzis już pracuje w randze team leadera w jednej z największych krakowskich korporacji IT i ponieważ dużo ludzi odpada z rekrutacji - rozmowa techniczna - pomino wygladajego OK CV chciałbym przedstawić kilka faktow:
- osoby po UJ wypadają zle, na rynku licza się osoby, które umieja cos zrobić, a nie znający teorie, odradzam w szczególności FAIS UJ - kandydaci z tego nie kierunku nie znali ani teorii, ani praktyki
- kandydaci po AGH wypadają roznie, ale w 90% pozytywnie
- podobnie jest z Politechnika, ale trochę gorzej, niemniej jednak sa tam, teraz nie pamiętam, (co najmniej) dwie informatyki, i z tej "gorszej" jest najgorzej.

Co więcej gdy w jedne wakacje, chyba 2013, przeszedłem się na FAIS UJ porozmawiać o współpracy UJ z moja firma zauwazylem, ze tam przyjmują od kilku punktów na 100, co tez spowodowalo moja rezygnacje z tego zamiaru. Ten kierunek nie wygląda dobrze, a moja praktyka z rozmowami z kandydatami tego wydzialu to potwierdza.
ODPOWIEDZ