matura poprawkowa 2009
matura poprawkowa 2009
Faktycznie była narysowana funkcja f trzeba było:
a) podać dziedzinę funkcji f
b) przekształcić na funkcję g aby dziedzina była <-7,4)
c) podać zbiór wartości funkcji g
d) podać w którym przedziale funkcja g jest malejąca
a) podać dziedzinę funkcji f
b) przekształcić na funkcję g aby dziedzina była <-7,4)
c) podać zbiór wartości funkcji g
d) podać w którym przedziale funkcja g jest malejąca
matura poprawkowa 2009
Jeżeli przykład wyglądał tak jak ten czyli \(\displaystyle{ x^{3} - 3x = x^{2}+3}\) to jest to złe rozwiązanie, bo jeden nawias po wyciągnięciu musi być tak sam jak drugi tu jest x+1 i x -1 więc jest źle. Albo przykład różnił się jednym znakiem albo trzeba go było zrobić nieco inaczej, ale jak na zadanie za 3 pkt to myślę, że ktoś mógł po prostu pomylić jeden znak.
matura poprawkowa 2009
Jak podała Centralna Komisja Egzaminacyjna - arkusze nie zostaną opublikowane. Musimy czekać o 15 na wyniki
matura poprawkowa 2009
Witam, ja mam pytanie co do zadania z trapezem. Czy tam było w zadaniu \(\displaystyle{ 2\sqrt{5}}\) czy \(\displaystyle{ 3\sqrt{5}}\) ?
Bo mi wyszło w zadaniu Obwód trapezu \(\displaystyle{ 9 + 9\sqrt{2}}\) możliwe ?
Czy odpowiedź będzie \(\displaystyle{ 4 + 4\sqrt{7}}\)?
Jeśli chodzi o zadanie z Trójkątem i sprawdzenie czy jest Równoramienny to Odpowiedź prawidłowa jest, że jest bo ramiona były takie same. A Równanie symetrii to było \(\displaystyle{ y= \frac{10}{9} x}\) na cos tam.
W zadaniu pierwszym różnica tych liczb jest podzielna przez 3 bo to wyszło 1008 : 3 = 336 .
Bo mi wyszło w zadaniu Obwód trapezu \(\displaystyle{ 9 + 9\sqrt{2}}\) możliwe ?
Czy odpowiedź będzie \(\displaystyle{ 4 + 4\sqrt{7}}\)?
Jeśli chodzi o zadanie z Trójkątem i sprawdzenie czy jest Równoramienny to Odpowiedź prawidłowa jest, że jest bo ramiona były takie same. A Równanie symetrii to było \(\displaystyle{ y= \frac{10}{9} x}\) na cos tam.
W zadaniu pierwszym różnica tych liczb jest podzielna przez 3 bo to wyszło 1008 : 3 = 336 .
Ostatnio zmieniony 31 sie 2009, o 20:28 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
matura poprawkowa 2009
Czy wiecie kiedy będą wyniki z poprawki? Ja słyszałam, że dopiero 15 września a do tego czasu to można zwątpić. Jeszcze dwa tygodnie czekać w niecierpliwości.... masakra!!!
-
wirus1910
- Użytkownik

- Podziękował: 167 razy
matura poprawkowa 2009
ja slyszalem ze na 99% beda duzo wczesniej ale nie wiem czy to prawda dac znac jakby ktos juz mial wyniki
matura poprawkowa 2009
Jak dzisiaj byłem w mojej szkole, to mi powiedzieli, że 15 będą. A człowiek się denerwuje...
-
Grzesiek G
- Użytkownik

matura poprawkowa 2009
Mania ma racje, wyniki są już w szkołach. Ale dowiemy się o nich dopiero jutro. U mnie z tego co mi powiedzieli to na 6 osób nie zdało 3 i weź tu się nie denerwuj...
-
Grzesiek G
- Użytkownik

matura poprawkowa 2009
w szkołach moze i sa ale co to ma za znaczenie ...
oczywiscie w obiegu bedzie wynik egzaminu podany ?-- 15 wrz 2009, o 02:00 --zdalem 32 %
oczywiscie w obiegu bedzie wynik egzaminu podany ?-- 15 wrz 2009, o 02:00 --zdalem 32 %
matura poprawkowa 2009
u mnie w szkole (Piła) jeszcze nie ma wyników, pytałem się kiedy mogę się ich spodziewać to babka zielona była i nic nie wiedziała... czekam do połódnia sprawdze jeszcze raz
Nie powinni czegoś takiego robic, tym bardziej ze jest mało czasu jesli ktos w tym roku jeszcze planuje zożyc papiery na studia
normalnie szok
Nie powinni czegoś takiego robic, tym bardziej ze jest mało czasu jesli ktos w tym roku jeszcze planuje zożyc papiery na studia
normalnie szok