[studia] Uniwersytet Wrocławski
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Podziękował: 6 razy
-
Matiks21
- Użytkownik

- Podziękował: 98 razy
a jak z informatyką? jest obowiązkowa na drugim roku czy można ją całkowicie pominąć? Z zestawienia widzę tylko plan dla pierwszego roku a później tylko wybór.
-
Jan Kraszewski
- Administrator

Zgodnie z informatyka jest obowiązkowa na studiach licencjackich. Specjalność nauczycielska i teoretyczna (oraz studia bez specjalności) wymagają przynajmniej Wstępu do informatyki i programowania, pozostałe specjalności wymagają dwóch części Programowania obiektowego.
JK
JK
Jak na UWr jest z wyjazdami na Erasmusa? Można liczyć na jakieś wyjazdy już na licencjacie? To pytanie nie padło w tym temacie a bardzo mnie ciekawi
-
Jan Kraszewski
- Administrator

Dostałem taką odpowiedź od osoby, która przez kilka lat opiekowała się Erasmusem u nas w Instytucie Matematycznym:Woitek pisze:Jak na UWr jest z wyjazdami na Erasmusa? Można liczyć na jakieś wyjazdy już na licencjacie?
Być może w innych Instytutach wygląda to inaczej.Formalnie tak, choć preferujemy starszych studentów. Nie pamiętam, aby ktoś od nas wyjechał na licencjacie.
JK
-
Jan Kraszewski
- Administrator

Wszystkie osoby, które odkryły, że pierwszy wybór studiów nie był tym, o czym marzyły (czyli matematyką ).
Wszystkie osoby, które studiują matematykę i boją się, że mogą nie przebrnąć pierwszej sesji.
Wszystkie osoby, które z innych powodów chciałyby podjąć studia matematyczne.
Wszystkie te osoby, z całej Polski, zapraszam do wzięcia udziału w rekrutacji śródrocznej na studia matematyczne na Uniwersytecie Wrocławskim.
Dokładne informacje dotyczące terminów znajdziecie tutaj:
Więcej o naszych studiach - tutaj:
JK
Wszystkie osoby, które studiują matematykę i boją się, że mogą nie przebrnąć pierwszej sesji.
Wszystkie osoby, które z innych powodów chciałyby podjąć studia matematyczne.
Wszystkie te osoby, z całej Polski, zapraszam do wzięcia udziału w rekrutacji śródrocznej na studia matematyczne na Uniwersytecie Wrocławskim.
Dokładne informacje dotyczące terminów znajdziecie tutaj:
Więcej o naszych studiach - tutaj:
JK
Dziękuję Panu za szybką odpowiedź. Mam jeszcze pytanie co do rekrutacji śródrocznej. Jak wygląda mniej więcej struktura wieku przyjętych z takiej rekrutacji? Wydaje mi się, że średnia wieku jest nieco większa niż w rekrutacji na semestr zimowy. To pytanie czysto z ciekawości, myślę, ze raczej nie będzie miał wpływu na decyzję.
-
Jan Kraszewski
- Administrator

Trochę tak, ale nie bardzo. Myślę, że najliczniejsze są grupy osób, które po semestrze studiowania chcą/muszą zmienić jego miejsce oraz nasi studenci, którzy z różnych przyczyn zaczynają od nowa.
JK
JK
-
Jan Kraszewski
- Administrator

Ruszyła już rejestracja elektroniczna w ramach rekrutacji śródrocznej na studia I stopnia na kierunku matematyka na Uniwersytecie Wrocławskim.
Polecam też post prof. Damek, mocno zaangażowanej w opiekę nad studentami: 353893.htm#p5184444
JK
Polecam też post prof. Damek, mocno zaangażowanej w opiekę nad studentami: 353893.htm#p5184444
JK
-
Jan Kraszewski
- Administrator

Zapraszam na Dzień otwartych drzwi w Instytucie Matematycznym Uniwersytetu Wrocławskiego.
Kiedy? 12 kwietnia 2014 r.
JK
JK
-
Jan Kraszewski
- Administrator

Przypominam o Dniu otwartych drzwi w Instytucie Matematycznym Uniwersytetu Wrocławskiego.Jan Kraszewski pisze:Zapraszam na Dzień otwartych drzwi w Instytucie Matematycznym Uniwersytetu Wrocławskiego.
JK
-
czarnyone
- Użytkownik

Dzień dobry, mam pytanie, czy wystarczy dobrze zdana rozszerzona mata (80/90%), a reszta bardzo słabo (50% podstawy) żeby mieć realne szanse dostania się w 1 turze na matematykę? Zamierzam rekrutować się w 2015. Będę poprawiał maturę i wolałbym skupić się tylko na tej macie(+ 3 rok obecnych studiów oraz praca licencjacka) niż na macie + rozszerzonym angielskim.
W tym temacie padają często odpowiedzi 50/60% z rozszerzonej oczywiście ale nie jest jasno sprecyzowane czy angol może tak "leżeć", a informatyki nie zdawałem czyli praktycznie otrzymałbym pkt tylko z matmy.
W tym temacie padają często odpowiedzi 50/60% z rozszerzonej oczywiście ale nie jest jasno sprecyzowane czy angol może tak "leżeć", a informatyki nie zdawałem czyli praktycznie otrzymałbym pkt tylko z matmy.
-
Jan Kraszewski
- Administrator

Wystarczy popatrzeć na kryteria rekrutacji, by zobaczyć, że 80/90% z rozszerzenia spokojnie wystarczy na pierwszą turę.czarnyone pisze:Dzień dobry, mam pytanie, czy wystarczy dobrze zdana rozszerzona mata (80/90%), a reszta bardzo słabo (50% podstawy) żeby mieć realne szanse dostania się w 1 turze na matematykę? Zamierzam rekrutować się w 2015. Będę poprawiał maturę i wolałbym skupić się tylko na tej macie(+ 3 rok obecnych studiów oraz praca licencjacka) niż na macie + rozszerzonym angielskim.
Swoją drogą wydaje się, że studia u nas byłyby Twoim drugim kierunkiem, czyli byłyby płatne.
JK
-
czarnyone
- Użytkownik

Bardzo dziękuje za pozytywną odpowiedź. Widziałem kryteria jednak wolałem się upewnić nim postawię tylko na matematykę rezygnując tym samym z pisania angielskiego.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
baklazan9494
- Użytkownik

- Podziękował: 54 razy
Ma ktoś może jakieś informacje ile procent osób spośród tych które zaczynają studiować informatykę kończy ją?