LXIV (64) OM - II etap
-
SingleVariable
- Użytkownik

-
nobuddy
- Użytkownik

- Podziękował: 7 razy
LXIV (64) OM - II etap
U mnie to samo, mimo tego że na początku myślałem że pójdzie 0... Mam 652500, cały miesiąc pociłem się czy przejdebakala12 pisze:Cieszy fakt, że docenili moje wypociny w 3
Czy ktoś wie czemu na stronie om nigdy nie ma jawnej informacji o progu (a przecież chyba jest on znany z chwilą ustalenia listy finalistów?), tylko zawsze trzeba go zgadnąć? To część jakiejś gry w którą gra Szanowny Komitet?
- Errichto
- Użytkownik

- Podziękował: 28 razy
LXIV (64) OM - II etap
można zgadywać:
- żeby się ludzie nie przejmowali "zabrakło mi tylko 2 punktów" (tylko część osób się dowie z forum albo od kogoś, jaki mamy próg)
- żeby nie sugerować się progami z poprzednich lat
- żeby podkreślić, że przechodzi pierwsze ~120 osób, a nie że punkty się liczą (bo tak naprawdę istotne jest, czy się napisało lepiej od innych)
i takie tam
Ale ogólnie to bez sensu i powinni podawać próg.
Ja za to zapytam jakiej postaci są loginy? Jakieś 823450 losowe czy może np. WA05 ? Hasło pamiętam, tylko loginu nie..
- żeby się ludzie nie przejmowali "zabrakło mi tylko 2 punktów" (tylko część osób się dowie z forum albo od kogoś, jaki mamy próg)
- żeby nie sugerować się progami z poprzednich lat
- żeby podkreślić, że przechodzi pierwsze ~120 osób, a nie że punkty się liczą (bo tak naprawdę istotne jest, czy się napisało lepiej od innych)
i takie tam
Ale ogólnie to bez sensu i powinni podawać próg.
Ja za to zapytam jakiej postaci są loginy? Jakieś 823450 losowe czy może np. WA05 ? Hasło pamiętam, tylko loginu nie..
- Msciwoj
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
LXIV (64) OM - II etap
SingleVariable - Tak, ktoś dostał 2 za pierwsze. Znam tę osobę i ona jest koksem. Przynajmniej tak twierdzę ja, kilku moich znajomych, i paru bardzo mądrych i wpływowych ludzi.
- Swistak
- Użytkownik

- Podziękował: 99 razy
LXIV (64) OM - II etap
Nie rozumiem, co w tym fenomenalnego, że ktoś dostał 2 pkt za jakieś zadanie? Swoją drogą też istnieje osoba, którą znam i ma 2 pkt za to xd.
A finał w Ostrołęce, true story.
A finał w Ostrołęce, true story.
- Ponewor
- Moderator

- Podziękował: 70 razy
LXIV (64) OM - II etap
Trochę fenomenalne to jest. Bo jakie można zrobić przy tym błędy? Zadanie jest na tyle proste, że jak już się wymyśli cokolwiek konstruktywnego, to jest to już całe zadanie i nie ma gdzie się pomylić.
-
kaszubki
- Użytkownik

- Podziękował: 6 razy
LXIV (64) OM - II etap
Finał LXIV Olimpiady Matematycznej odbędzie się w Ostrołęce w dniach 16 - 20 kwietnia - same zawody w dniach 17 (środa) i 18 kwietnia (czwartek), w I Liceum Ogólnokształcącym im. generała Józefa Bema w Ostrołęce. Szczegółowe informacje zostaną przeslane w zawiadomieniach i ogłoszone na stronie internetowej OM wkrótce po wiosennej przerwie świątecznej.
- Swistak
- Użytkownik

- Podziękował: 99 razy
LXIV (64) OM - II etap
E tam, głupoty gadasz . Najtrudniejsze pierwszego dnia było . I dokładnie to samo mam do powiedzenia, co Mruczek.Ponewor pisze:Trochę fenomenalne to jest. Bo jakie można zrobić przy tym błędy? Zadanie jest na tyle proste, że jak już się wymyśli cokolwiek konstruktywnego, to jest to już całe zadanie i nie ma gdzie się pomylić.
- Ponewor
- Moderator

- Podziękował: 70 razy
LXIV (64) OM - II etap
Bo o drugim wzorcówkowym sposobie zapomniałem Ale moim zdaniem wszystkie zadania dnia pierwszego prezentują zbliżony, mizerny poziom trudności. Co nie zmienia smutnego faktu, że żadnego z nich nie zdołałem rozwiązać.
-
Marcinek665
- Użytkownik

- Podziękował: 73 razy