Wrażenia po maturze 13 maja 2009.
-
matematix
- Użytkownik

- Podziękował: 356 razy
Witam.
Gdzie według Was lepiej studiować matematykę na PWr czy UWr(zakładając, że się dostanę na UWr, bo na PWr już jestem)? Dodam, że chciałbym wybrać specjalność teoretyczną. I do tego nie chciałbym mieć dużo fizyki(najlepiej bardzo mało). Może lepsze UAM?
Z góry dzięki.
Pozdrawiam.
Gdzie według Was lepiej studiować matematykę na PWr czy UWr(zakładając, że się dostanę na UWr, bo na PWr już jestem)? Dodam, że chciałbym wybrać specjalność teoretyczną. I do tego nie chciałbym mieć dużo fizyki(najlepiej bardzo mało). Może lepsze UAM?
Z góry dzięki.
Pozdrawiam.
-
adam07172
- Użytkownik

To zastrzeżenie było w deklaracji maturalnej. Jeżeli tam wyraziłeś zgodę.. to wszystko jest ok:) Myślę, że jak oddawałeś deklarację to pewnie jakiś nauczyciel sprawdzał czy dobrze wypełniłeś.. A tak btw. to jaki kierunek wybrałeś?Damian905 pisze:Nie, po prostu nie wiem czy zastrzegłem moje wyniki czy nie i czy mogą oni sami je wpisaćczy myślicie, że się pomylą?
- Przemas O'Black
- Użytkownik

- Podziękował: 69 razy
Na Uniwersytecie nie ma obowiązkowej fizyki.matematix pisze:Witam.
Z góry dzięki.
Pozdrawiam.
W rankingu Rady Nauki, o którym nie raz była już mowa na tym forum, UWr zajął pod względem studiów matematycznych 3 miejsce, PWr 8 zaś UAM 6. Od wielu studentów obu uczelni dowiedziałem się, że Uniwersytet zdecydowanie "przejrzyściej" przekazuje wiedzę i ma znacznie lepszą kadrę charyzmatycznych wykładowców. Zazwyczaj to studenci UWr pomagają tym z PWr w nauce. A w ogóle wybór między PWr a UWr zasadniczo sprowadza się do wyboru: nauka czy picie.
Dwa lata pod rząd podchodziłem kiedyś do uczestnictwa w kółku na PWr i szybko rezygnowałem, bo nie dawałem sobie rady, zaś 2,5 roku spędzonych na zajęciach na UWr wspominam bardzo dobrze i mam w związku z tym być może bezpodstawne uprzedzenie, jednak rejestrując się w tym roku na studia PWr ominąłem szerokim łukiem, myśląc trochę o UAM i UJ, a przede wszystkim UWr. Ostatecznie zarejestrowałem się tylko na UWr i liczę na to, że zostanę studentem właśnie tej Uczelni.
Ostatnio zmieniony 8 lip 2009, o 15:42 przez Przemas O'Black, łącznie zmieniany 1 raz.
-
panna.migotka
- Użytkownik

takczeslaw pisze:Dostaliście sie? ;]
teraz tylko zdecydować się, co wybrać: PWr czy AGH
Ja tez dostalem wiadomosc, ze sie dostalem A jest jakas mozliwosc, zeby zobaczyc pelna liste przyjetych?
I mam jeszcze pytanie. Co z numerem swiadectwa maturalnego? Wczesniej tego nie wpisywalem, a teraz juz chyba sie nie da.. Hm?
panna migotka, ja teraz stoje przed takim samym wyborem
I mam jeszcze pytanie. Co z numerem swiadectwa maturalnego? Wczesniej tego nie wpisywalem, a teraz juz chyba sie nie da.. Hm?
panna migotka, ja teraz stoje przed takim samym wyborem
-
panna.migotka
- Użytkownik

z tego co wiem, to jedynie stawiając się osobiście na politechnice - tam będą wywieszone pełne listy przyjętychsaba90 pisze:A jest jakas mozliwosc, zeby zobaczyc pelna liste przyjetych?
a na jaki kierunek się wybierasz?saba90 pisze:panna migotka, ja teraz stoje przed takim samym wyborem
o jakim rankingu mowa? i czy dotyczy on tylko kierunków matematycznych, czy obejmuje też inne kierunki kształcenia? - przydałby się taki "tematyczny" ranking polskich uczelni, a na pewno ułatwiłby wybór...Przemas O'Black pisze:W rankingu Rady Nauki, o którym nie raz była już mowa na tym forum
-
adam07172
- Użytkownik

Komunikat na pw jaki pojawił mi się gdy chciałem sprawdzić czy pojawiły się wyniki: 'Połączenie z bazą kandydatów nie powiodło się"... czyżby wprowadzali wyniki?:)
-
Darnok
- Użytkownik

No faktycznie cziekawe czy na PW pracują nad wynikami czy serwer albo inne cudo padło.
adam07172, wiemy ze to było na deklaracji ale niema 100% pewnosci ze ktos ta część sprawdzał- tak wiem przesadzam ale tak juz nieraz mam:P
adam07172, wiemy ze to było na deklaracji ale niema 100% pewnosci ze ktos ta część sprawdzał- tak wiem przesadzam ale tak juz nieraz mam:P
-
adam07172
- Użytkownik

Tak w ogóle to kto z Was wybiera się na makro od października na pw?
-
rafalek1
- Użytkownik

Też się dostałem na PWr, ale idę na PG Chętnie bym zobaczył jak uplasowałem się na liście przyjętych...
- Przemas O'Black
- Użytkownik

- Podziękował: 69 razy
Przewiń do postu lina 2002 z 5 lipca, o 13:50panna.migotka pisze:o jakim rankingu mowa? i czy dotyczy on tylko kierunków matematycznych, czy obejmuje też inne kierunki kształcenia? - przydałby się taki "tematyczny" ranking polskich uczelni, a na pewno ułatwiłby wybór...Przemas O'Black pisze:W rankingu Rady Nauki, o którym nie raz była już mowa na tym forum
https://matematyka.pl/133700,75.htm
-
Marcin_Garbacz
- Użytkownik

- Podziękował: 29 razy
Na PW jesli zdawalem ang podstawe to mam przelicznik 0,5*0,25*[mojwynik]=...? Gdybym wiedzial ze polibudy chca rozsz z jezyka to bym go zdawal na rozsz. Szok Ile macie punktów wedlug waszych podliczen na PW? max to 225.