Łamigłówki rysunkowe
Łamigłówki rysunkowe
intruz:
nie pasuje kółko drugie od lewej (ze zbioru pierwszych pięciu kółek od góry) )
da??
nie pasuje kółko drugie od lewej (ze zbioru pierwszych pięciu kółek od góry) )
da??
-
abc666
- scyth
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Łamigłówki rysunkowe
to nie było zgadywanie. Powiedziałem 2, bo to jest najbardziej "odosobniony" element - gdyby wszystkie okręgi zaczęły rosnąć, okrąg numer 2 zostałby ostatni.
-
abc666
Łamigłówki rysunkowe
Aha, ale nie to chodziło autorowi zagadki. Jak ktoś teraz będzie pisał numerek jakiś niech pisze od razu uzasadnienie, wtedy będzie lepiej.
Łamigłówki rysunkowe
Ok a ja mam pytanie odnośnie zagadki o intruzie
więc: czy rysunek jest przerysowany ręcznie, czy zeskanowany (czyt. oryginalny);
I czy jest jakaś treść do tego zadania?? Czy tylko, "które kółko nie pasuje"...?
Ps. moja 4 nie pasowała, bo jako jedyne kółko, nie miało żadnego kółka na linii przechodzącej przez rodek kółka i środek okręgu z kółkami; prosciej: wyznaczyłam środek okręgu, a potam prowadziłam przez ten środek i środki każego z kółek proste; tylko kolko nr 4 było "samotne" na prostej...
poza tym kółko nr 4 jest jako jedyne innej wielkości, ani razu ta wielkosc sie nie powtarza...
więc: czy rysunek jest przerysowany ręcznie, czy zeskanowany (czyt. oryginalny);
I czy jest jakaś treść do tego zadania?? Czy tylko, "które kółko nie pasuje"...?
Ps. moja 4 nie pasowała, bo jako jedyne kółko, nie miało żadnego kółka na linii przechodzącej przez rodek kółka i środek okręgu z kółkami; prosciej: wyznaczyłam środek okręgu, a potam prowadziłam przez ten środek i środki każego z kółek proste; tylko kolko nr 4 było "samotne" na prostej...
poza tym kółko nr 4 jest jako jedyne innej wielkości, ani razu ta wielkosc sie nie powtarza...
-
abc666
Łamigłówki rysunkowe
Obrazek jest zeskanowany, ma zmniejszoną liczbę kolorów bo papier już pożółkł , obrócony o 90 stopni, zobaczyłem to dopiero jak spytałeś.