matex staszic 2009

Wojewódzkie. Regionalne. Miejskie. Szkolne. Klasowe;)
Awatar użytkownika
RzeqA
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 4 razy

matex staszic 2009

Post autor: RzeqA »

o! brawa dla moderatora, który wywalił tamtą dyskusje o gimnazjum;)

Ja mam 200.

Czym się objawia "fajniejszość" klas A? Tym, że więcej kminią i kują-> są lepsi? Czy że ludzie fajniejsi?

Ile osób na bank zrezygnuje?
Ostatnio zmieniony 27 maja 2009, o 15:28 przez RzeqA, łącznie zmieniany 2 razy.
wilk
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 50 razy

matex staszic 2009

Post autor: wilk »

wątpię by ktoś kto ma 200 lub więcej zrezygnował. Ale to już wystarczająco chyba by spać spokojnie ?:D
Awatar użytkownika
RzeqA
Użytkownik
Użytkownik

matex staszic 2009

No nie wiem... kitowe świadectwo (nauczyciele powaleni:D w końcu szkoła moja ma profil sportowy na wszystkie klasy:D i szóstki nie sa przewidziane, a z polaka 4:/(choć było co roku 5)), nie mam finalisty, egzamin średniawka... Ci 175 mogą mnie dogonić, jak 3-ech takich się znajdzie i 3-ech laureatów dojdzie to chyba umoka:/

a co do rezygnujących, to na ForumStaszicum ktoś z gimnazjum na Twardej pisał:
"Z mojej klasy dwie osoby miały po 250 i nie idą do mateksu (chyba, że się nie dostaną do innych szkół, które wybrali jako najważniejsze), więc z 10 osób może zrezygnować. Może więcej, może mniej, ale raczej więcej."
wilk
Użytkownik
Użytkownik

matex staszic 2009

nie sądzę by się znalazło jeszcze 3 laureatów a po za tym nie wszyscy co mają 175 punktów mają same szóstki ( zakładam że nie będziesz miał 60 punktów z testów ) ja bym spał spokojnie na twoim miejscu ...
Liesel
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 2 razy

matex staszic 2009

Post autor: Liesel »

Ja znam dwie osoby, co mają 250 i rezygnują.

W matexie może być osiem dziewczyn, jeśli nie zrezygnują zawczasu. I jeśli prog będzie 300 na przykład. Patrzyłam na tę listę pod tym kontem i może się udać.-- 27 maja 2009, o 15:48 --A sorry, bo to moja klasa. To te same dwie osoby. Nie sądzę, żeby więcej osósb z taką ilością punktów zrezygnowało. Bo wiem, że tamta dwójka chciała się "sprawdzić", a na co u licha ludziom nie z matexu z twardej "sprawdzanie się" dla samego sprawdzania? Po co marnować cenne miejsca na liceum, do którego nie chce się iść??
wilk
Użytkownik
Użytkownik

matex staszic 2009

warunki bojowe można powiedzieć to z mojej matematyki wynika że przypadają 4 na klasę ( w najlepszym przypadku?:D)
Awatar użytkownika
RzeqA
Użytkownik
Użytkownik

matex staszic 2009

wilk, śpię spokojnie:D Jakby 4 osoby poleciały, to dopiero miałbym pewnośc;)

Czy u was w szkołach też jest taka akcja, ze się nie da wogole ocen poprawić? U mnie normalnie jakaś zmowa nauczycieli jest! Gość, co miał finalistę z biologii musi robic dodatkowe prace, by mieć 5! Z matmy jest więcej pał niż czwórek, podobnie z fizyki! Wszyscy, co poprawiają, to zmaiast poprawić oblewają. A jakieś zaliczenia, to wogole hardcore! Jaki w tym cel, do cholery, mają?

U mnie nauczycielka na polskim po rozmowie o ocenach z polaka u tych z plusami i minusami zażartowała "koperty nie muszą być białe". Czyżby moja szkoła, to była skondensowana ciemna strona Polski? Czy to normalne?

a z tymi dziewczynami, to mnie przestraszyliście O_O 1/7 O_O to gorzej niż na polibudzie...
wilk
Użytkownik
Użytkownik

matex staszic 2009

U mnie aż tak źle nie jest ogólnie nie jest jakoś strasznie trudno zdobyć dobre oceny tylko niektórzy nauczyciele przekładają zachowanie na oceny przez co o 5 z polskiego ( na którą i tak nie zasługuję ) mogę zapomnieć
U ciebie przynajmniej ta nauczycielka zna się na żartach sądząc po tych kopertach, a u mnie niestety nie ...-- 27 maja 2009, o 16:53 --tak w ogóle ode mnie z klasy też jeden jednak nie idzie, a ma 250 punktów ...
Awatar użytkownika
Swistak
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 99 razy

matex staszic 2009

Post autor: Swistak »

No to ja jestem kolejną osobą, która ma w klasie 2 osoby po 250 pkt, które nie idą do matexu . Ciekawe czemu ?
6hokage
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 1 raz

matex staszic 2009

Post autor: 6hokage »

Mogę coś powiedzieć o matexach (mam nadzieję, że nie zacznę kolejnej off-topicowej dyskusji). Nie ma takiej reguły, że matex A jest fajniejszy. W moim roczniku było na odwrót. W A było dużo fanatyków matematyki, niesympatycznych i zarozumiałych sztywniaków.
Generalnie matex A jest lepszy z matmy, mają trudniejszy program. Do A są przydzielani w pierwszej kolejności olimpijczycy, pozostali są rozdzielani zależnie od wyniku z egzaminu. Czyli jeśli np. zostaje 5 wolnych miejsc w A, a jest 10 osób z takim samym wynikiem to 5 pójdzie do matexu B, choć kwalifikują się do A. Niestety przez to niektórzy mogą się nudzić na lekcjach w klasie B, bo tam poziom jest o wiele niższy i do tego nauczyciele dostosowują trudność zajęć do możliwości większości uczniów, więc ci lepsi mogą być pokrzywdzeni. Przeniesienie się z B do A może nie być takie proste. Kiedyś jeden uczeń z B (który został laureatem om dla liceum) zagroził, że odejdzie ze szkoły jak nie będzie w klasie A. Dyrektorka widać ma poczucie humoru i po prostu zamieniła nazwy klas dla tego rocznika. Ale nie bójcie się na zapas, może to tylko taka legenda, osobiście nie znalem tego chłopaka.
wilk
Użytkownik
Użytkownik

matex staszic 2009

nawet jeśli legenda to się uśmiałem nie podejrzewałbym o to dyrektorki ale słyszałem że ostatnio klasy te w "mateksie" są mieszane i jak podam przyczynę to moge wybrać
Liesel
Użytkownik
Użytkownik

matex staszic 2009

Post autor: Liesel »

RzeqA, to niemożliwe. Jak się ma z czegoś finał, niezależnie od ocen, ma się szóstkę. Sprawdźcie sobie to gdzieś, powiedz temu chłopakowi, jestem pewna, że na stronie kuratorium albo w czymś takim będzie zapis... Jestem pewna, że kiedyś coś takiego wyczytałam. Możecie mieć same "niedostateczny, niedostateczny, niedostateczny"... z chemii i finał z olimpiady i, według tego, powinniście mieć szóstkę. Znam co najmniej dwie osoby, które na tej zasadzie mają szóstki, choć, bez olimpiad ni w ząb z ocen by się nie wyciągnęły.-- 27 maja 2009, o 17:30 --Ta legenda na pewno została wymyślona po to, żeby odstraszać ludzi od zmieniania klas matex. To i tak nic nie da Dyrektorka jest sprytniejsza!...
wilk
Użytkownik
Użytkownik

matex staszic 2009

Liesel, "Rzeqa" napisał o finaliście, a nie o lauracie o którym Ty mówisz -- 27 maja 2009, o 17:43 --Swistak, nie odpowiedziałeś mi w jakiej szkole tak dobrze przygotowali wszystkich, tz z tego co piszesz do ciebie do klasy chodzą sami dobrzy z tej matmy:D
snm
Użytkownik
Użytkownik

matex staszic 2009

Post autor: snm »

To trochę bardziej na serio. Kiedyś rzeczywiście były dzielone klasy na lepszą i gorszą, co już teraz jest tylko mitem i polem wzajemnej walki matexów. To, na jakich ludzi się trafi, jest zupełnie przypadkowe, no chyba, że poprosisz o bycie z kimś konkretnym w klasie. Jeśli chodzi o nauczycieli, to oczywiście różne mogą być mixy, generalna zasada jest taka, że dobrze mieć fizykę z prof. Zawistowską (vice-dyrektorką szkoły, która z całą pewnością byłaby w stanie zamienić klasy jak w legendzie)
Awatar użytkownika
emator2
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 10 razy

matex staszic 2009

Post autor: emator2 »

Liesel pisze:RzeqA, to niemożliwe. Jak się ma z czegoś finał, niezależnie od ocen, ma się szóstkę.
Nie wiem jak jest w mazowieckim, ale w lubelskim dopiero laureat zapewnia szóstkę z danego przedmiotu.

btw. Zazdroszczę wam wszystkim matexu, a raczej miejsca zamieszkania. Zwłaszcza, że zadania z testu wstępnego nie sprawiły mi problemów, a reszta punktów oscyluje wokół 190(+laureat z fizy).
ODPOWIEDZ