Budownictwo PK szansa dostania się
Też chciałbym to wiedzieć może wisi lista na wydziale? Jak bym wiedział na którym jesteś miejscu to znał bym i swoje;p
@arturg
Jeżeli chodzi o próg, to za wiele opcji do wyboru nie ma Co do statystyk, wczoraj dzwoniłem na PK i powiedzieli mi, że planowa liczba miejsc to 360, a kandydatów coś 1900+ było. O AGH, w mediach wszędzie było głośno, za sprawą tego, iż było tylu chętnych na jedno miejsce.
@filifionka
A Ty ile miałaś %? Z reguły próg spada o 2-4%, więc może warto spróbować. Wszystko zależy, czy było 80, czy 82. Mi wczoraj pod tym numerem udzielali informacji 12 628 20 70.
Jeżeli chodzi o próg, to za wiele opcji do wyboru nie ma Co do statystyk, wczoraj dzwoniłem na PK i powiedzieli mi, że planowa liczba miejsc to 360, a kandydatów coś 1900+ było. O AGH, w mediach wszędzie było głośno, za sprawą tego, iż było tylu chętnych na jedno miejsce.
@filifionka
A Ty ile miałaś %? Z reguły próg spada o 2-4%, więc może warto spróbować. Wszystko zależy, czy było 80, czy 82. Mi wczoraj pod tym numerem udzielali informacji 12 628 20 70.
-
skupcio
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Myślę, że 80%, choć mogę się mylić. Rekrutacja na WIL co roku ma się do tego, że przyjmują za dużo studentów na początkuczolo92 pisze:Ufff, 82% i starczyło... Szczerze mówiąc, to nie spodziewałem się, że próg będzie aż tak wysoki w tym roku... Teraz pytanie, 80%, czy 82%
Poprawiłem numer telefonu.-- 12 lip 2011, o 09:31 --W tym roku i tak zmniejszyli limity, bo w 2010 w I rekrutacji przyjęli 576 studentów (dane z kartki, które rozdawali na dniu otwartym )
-
filifionka
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
Ja miałam 78% także nic pewnego.
Dziękuje za numer;) Zadzwonię to może czegoś się dowiem.
Dziękuje za numer;) Zadzwonię to może czegoś się dowiem.
-
maturzysta234
- Użytkownik

Mam 78% i nie dostalem sie. Jestem na liscie rezerwowej. Jakie mam szanse dostania sie?
Mam pytanie, bo zlozylem tez na budownictwo w jezyku angielskim i na budownictwo na wydziale inzynierii srodowiska. Czy musze zrezygnowac z tych kierunkow zeby dostac sie na WIL z listy rezerwowej ?
Mam pytanie, bo zlozylem tez na budownictwo w jezyku angielskim i na budownictwo na wydziale inzynierii srodowiska. Czy musze zrezygnowac z tych kierunkow zeby dostac sie na WIL z listy rezerwowej ?
Hej, mam 80% z matematyki rozszerzonej i jestem na liście rezerwowej ;/ Z waszych wypowiedzi wnioskuję, że próg wynosił w tym roku 82%. Jak duża jest szansa na obniżenie się tego progu o te 2%?
Czy jeżeli nie złożę teraz dokumentów na inny kierunek, na który na PK się dostałem, w nadziei na przyjęcie z listy rezerwowej na budownictwo, to przepadnie mi możliwość dostania się na niego (inny niż budownictwo)?
Czy jeżeli nie złożę teraz dokumentów na inny kierunek, na który na PK się dostałem, w nadziei na przyjęcie z listy rezerwowej na budownictwo, to przepadnie mi możliwość dostania się na niego (inny niż budownictwo)?
No czyli próg 82% był. Myślę, że 2% powinno spaść, choć przy obecnym "boomie" na budownictwo, wszystko jest możliwe
-
sajmono
- Użytkownik

Witam. Z matury uzyskałem 80% i jestem na liście rezerwowych na budownictwie na wil. Zlozylem rownierz deklaracje na Budownictwo na wis - i tam wlasnie sie dostalem.
Zastanawiam się teraz, czy złożyć tam papiery i mieć "pewne" miejsce, czy czekać jednak na 2 rekrutacje na wil.
Nie wecie możne, czy mogę złożyć papiery na wis, a potem wziasc udział w rekrutacji z list rezerwowych na wil? Moze inaczej: Czy jesli zloze papiery na wis, to czy dalej bede na liscie rezerwowej wilu?
Zastanawiam się teraz, czy złożyć tam papiery i mieć "pewne" miejsce, czy czekać jednak na 2 rekrutacje na wil.
Nie wecie możne, czy mogę złożyć papiery na wis, a potem wziasc udział w rekrutacji z list rezerwowych na wil? Moze inaczej: Czy jesli zloze papiery na wis, to czy dalej bede na liscie rezerwowej wilu?
-
skupcio
- Użytkownik

Z informacji które Ci tutaj możemy udzielić - to raczej nic pewnego. Lepiej zadzwonić i zapytać. Według mnie możesz.
... Itemid=323
Wszystie dane, przyjęli 525 osób.
... Itemid=323
Wszystie dane, przyjęli 525 osób.
No nic 2 punkty i być albo nie być;p dobrze że na agh poszło lepiej;p
-
skupcio
- Użytkownik

Ja dostałem się i tu i tu, i znowu nie wiem gdzie iść. Zaczęło mnie kusić zamawiane budownictwo na AGH, przy czym na PK nie jest...arturg pisze:No nic 2 punkty i być albo nie być;p dobrze że na agh poszło lepiej;p
-
kamilmijaczow
- Użytkownik

Witam, ja rowniez naleze do osob ktore obawiaja sie dostania z listy rezerwowej, uzyskalem 80%.
Moja prośba do osób które beda dzwonily na WIL dowiadywac sie jakie sa szanse dostania sie, prosze o podzielenie sie ta informacja , pozdrawiam !!!!!!!!!
Moja prośba do osób które beda dzwonily na WIL dowiadywac sie jakie sa szanse dostania sie, prosze o podzielenie sie ta informacja , pozdrawiam !!!!!!!!!
Moja koleżanka się dowiadywała i powiedzieli jej, że albo wezmą wszystkich, którzy mają 80%, albo nikogo. Wydaje mi się jednak, że powinno się udać.