Budownictwo PK szansa dostania się
-
filifionka
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
Witam.
Jak sądzicie czy mam szansę dostać się na Budownictwo na PK z wynikiem 78% z matury z matmy rozszerzonej?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Jak sądzicie czy mam szansę dostać się na Budownictwo na PK z wynikiem 78% z matury z matmy rozszerzonej?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
-
kaja92
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Zależy na którym wydziale. Ja mam 82% i składam i na WIL i na WIŚ. Próbuj, w zeszłym roku progi były 78% na WIL i chyba 65% na WIŚ.
W tamtym roku w pierwszej rekrutacji próg wynosił 78%, natomiast w drugiej 74%. Teoretycznie w tym roku matura była trudniejsza, więc próg powinien nieco spaść, tak więc powinnaś się dostać na 100%, jak nie w pierwszej to w drugiej rekrutacji. Sam osobiście z wynikiem 82% składam tylko na budownictwo, z przekonaniem, że mogę się już uważać za studenta WIL-u
78% z tegorocznej matury to dobry wynik, z informacji wyniesionych z dni otwartych na WIL'u sądzę że możesz czuć się studentką tego kierunki. 
-
filifionka
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
Złożyłam podanie na oba wydziały, ale właściwie interesuje mnie tylko WIL. Teraz pozostaje tylko czekać na wyniki rekrutacji. Mam nadzieję, że się załapię. Bo wy z takimi wynikami na pewno się dostaniecie.
W takim razie do zobaczenia w październiku;P
W takim razie do zobaczenia w październiku;P
-
skupcio
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
matma, fizyka, informatyka
w moim przypadku jest dylemat czy wybrać PK czy AGH. Ku nieszczęściu pisałem język dodatkowo i na agh mam 882 punktów, na pk 172. W każdym innym przypadku niż budownictwo na pewno wybrałbym agh, ale tutaj mam dylemat i nie wiem co zrobić. Poza tym wszystkim dodatkowo myślę jeszcze nad informatyką co już w ogóle powoduje niezły meksyk.
A tak w ogóle to autor wątku wg. mnie ma szanse dostać się na polibudę z takim wynikiem. Mój znajomy ma 76% i już czuje się studentem, także powodzenia.
w moim przypadku jest dylemat czy wybrać PK czy AGH. Ku nieszczęściu pisałem język dodatkowo i na agh mam 882 punktów, na pk 172. W każdym innym przypadku niż budownictwo na pewno wybrałbym agh, ale tutaj mam dylemat i nie wiem co zrobić. Poza tym wszystkim dodatkowo myślę jeszcze nad informatyką co już w ogóle powoduje niezły meksyk.
A tak w ogóle to autor wątku wg. mnie ma szanse dostać się na polibudę z takim wynikiem. Mój znajomy ma 76% i już czuje się studentem, także powodzenia.
@skupcio jestem w bardzo podobnej sytuacji z tą różnicą że myślę o matmie.. ( na pk mam więcej punktów, a na agh niemal tak samo)
-
skupcio
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Nad geodezją też myślałem, ale początkowo tylko. Jest prościej niż na budownictwie, ale nie wiem jak jest z robotą po studiach. Wiem, że geodetów jest od cholery. Mnie i tak bardziej podoba się praca budowlańca - tylko gdzie ? Oferta PK jest bogatsza, ale renoma AGH robi swoje.
Co do matmy to nie wiem, ja osobiście poszedłbym na AGH/UJ, choć znam osoby które wolą polibudę.
Co do matmy to nie wiem, ja osobiście poszedłbym na AGH/UJ, choć znam osoby które wolą polibudę.
@skupcio chodziło mi że rozważam budownictwo pk albo agh plus dodatkowo matmę na uj...
co do budownictwa z oceny starszych kolegów wszyscy mówią że lepsze jest na pk (oczywiście na WIL'u) chyba że ktoś ma w planie prace budowlane w kopalniach to tylko agh..
co do budownictwa z oceny starszych kolegów wszyscy mówią że lepsze jest na pk (oczywiście na WIL'u) chyba że ktoś ma w planie prace budowlane w kopalniach to tylko agh..
Ostatnio trochę się orientowałem w temacie geodezji, ponieważ też o niej myślałem i z tego co wyczytałem, o pracę jest ciężko, a pieniędzy z tego znowu jakichś wielkich nie ma. Co do budownictwa, to to na WIL-u, jest takim typowym budownictwem z krwi i kości, sugerują to nawet specjalności oferowane przez obie uczelnie. Jest je ciężej skończyć niż to na AGH, ale w końcu jest to flagowy i prestiżowy kierunek politechniki mam nadzieję, że do zobaczenia wszystkim w październiku na Warszawskiej!
-
kaja92
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Ale po budownictwie pewnej pracy nie mamy zapewnionej. Teraz jest taki boom na budownictwo- nie wiadomo ilu inżynierów będzie za 5 lat...
Obecny rocznik PK ma ok 400 studentów, a po dodaniu do tego innych uczelni- za kilka lat rynek może być przesycony absolwentami budownictwa- oby nie, bo chyba właśnie bud ostatecznie wybiorę.
Obecny rocznik PK ma ok 400 studentów, a po dodaniu do tego innych uczelni- za kilka lat rynek może być przesycony absolwentami budownictwa- oby nie, bo chyba właśnie bud ostatecznie wybiorę.