Wyniki egzaminu maturalnego będą ogłoszone na stronie OKE 11 lipca.
Uczniowie będą mogli zobaczyć opis swoich wyników po zalogowaniu się do systemu OBIEG. Potrzebny jest do tego numer PESEL i hasło otrzymane od dyrektora szkoły. Dyrektorzy mogą pobrać te hasła z systemu OBIEG.
Tylko że ta informacja dotyczy matury z 2006 roku
Poza tym, co to byłby za interes gdyby wyniki w necie były 11 lipca, a świadectwa rozdają 30 czerwca
Wyniki egzaminu maturalnego będą ogłoszone na stronie OKE 11 lipca.
Uczniowie będą mogli zobaczyć opis swoich wyników po zalogowaniu się do systemu OBIEG. Potrzebny jest do tego numer PESEL i hasło otrzymane od dyrektora szkoły. Dyrektorzy mogą pobrać te hasła z systemu OBIEG.
Tylko że ta informacja dotyczy matury z 2006 roku
Poza tym, co to byłby za interes gdyby wyniki w necie były 11 lipca, a świadectwa rozdają 30 czerwca
O losie ale pojechalem teraz po bandzie tak cos myslalem ze lipiec po czerwcu jest :d hehe
Edit:
Własnie się spytałem kolegi co rok temu miał mature, mówi że tuz przez rozdaniem w szkole pojawiły się wyniki dzien albo dwa wcześniej ;/
13 pkt polski ... ja nie moge wczoraj pisalem nowa prezentacje bo mi sie nie podobala ta co mialem hardcore był jak cholera ale poszło a pytania do kitu ....
Ustna rozszerzona z angola to była zdecydowanie największa frajda ze wszystkich matur- no i wynik 20 pkt. Z polskiego gorzej, ale i tak jak najbardziej wystarczająco - 16 pkt. No i koniec matur.
No, raczej kwestia podejścia i zainteresowania. Na polski w gruncie rzeczy poświęciłem trochę czasu, ale wziąłem sobie taki temat, który ani trochę mnie nie kręcił, więc to wszystko było takie jałowe. Kumpel siadł 2 dni przed, miał temat, o którym bez przygotowań był w stanie sporo powiedzieć i bez specjalnego przemęczenia dostał 20. A angielski i ogólnie języki to trochę inna sprawa. Bo można sobie na parę dni przed przysiąść i poszerzyć wiedzę na różne wymagane tematy, ale sprawności w mówieniu w tak krótkim czasie się nie przećwiczy. Na angola więc dużo przygotowywać się przed samą maturą nie trzeba, ale wypada nieco ćwiczyć długo przed i stopniowo sobie wyrabiać wprawę. Mowa o rozszerzonej ustnej, bo podstawowa z tego co wiem jest dość prosta i raczej mało kto się przygotowuje.
ja tu mówie ze gosc ma wiecej z ustnego angielskiego ROZSZERZONEGO od polskiego podstawowego .. a nie o ang podst i pol podst ... przeczytaj posta wyzej przed moim poprzednim to moze zrozumiesz ;]