Chociażby podstawowa matura z matematyki

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
Charles90
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 25 razy

Post autor: Charles90 »

W grudniu chcę kupić 2 części zbiorów zadań Kiełbasy i chciałbym kupić również jego podręcznik gdzie każdy dział jest tak wytłumaczony, że w razie gdy nie będę mógł zrobić zadania zajżałbym do podręcznika i uzupełnił wiedzę. Kiełbasa ma taki podręcznik czy raczej nie?

[ Dodano: 21 Listopada 2007, 07:41 ]
Jeżli nie Kiełbasy, to czy możecie polecić podręczniki gdzie najlepiej są wytłumaczone poszczególne działy? w zbiorach Kiełbasy raczej nie ma jak w podręczniku przedstawionego tematu?
Awatar użytkownika
Vixy
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 302 razy

Post autor: Vixy »

jaa na waszym miejscu nie bylabym taka pewna ze ta matura rozsz. bedzie taka super łatwa , moze i jest mniej materialu ale fajne zadania moga dowalic wiec co sie niektorzy nie przejada z ta matura
DM
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: DM »

nie byłbym na waszym miejscu taki madry ze roszerzenie jest takie proste , ja jestem na profilu podstawowym :/ ale mam zamiar pisac rozszerzenie chociaz wiem ze nie bedzie łatwo , podstawowa wiem jak mniej lub wiecej rozwiazac ale z rozszerzenia juz na starcie logarytmy mnie rozwalaja
Lewy
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Lewy »

Pisałem w tym tygodniu próbną maturę rozszerzoną z matematyki OPERONu. Specjalnie trudna jak dla mnie nie była, ale ludzie wywalili się na geometrii, z której było sporo zadań i to dosyć nietypowych.

Jeżeli chodzi o przelicznik podstawowa/rozszerzona to w tym roku na Politechnice Warszawskiej jest 0,5
Charles90
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 25 razy

Post autor: Charles90 »

Zakupiłem zbiory A. Kiełbasy i nie moge dalej działać, bo zaczęły się równania z parametrem i nie mogę nic zrobić. Mógłby ktoś przedstawić mi wszystko od deski do deski na czym to polega? widziałem już rozwiązane zadania, ale chciałbym wiedzieć co, skąd się bierze.. (poprostu jasne wytłumaczenie wszystkich możliwych przypadków i chronologiczne kroki w rozwiązywaniu zadania). W kompendium nie widziałem równań z parametrem, chyba że ktoś by podał link to byłbym wdzięczny. Jestem pewien, że nie tylko ja mam z tym problemy, nie miałem tego materiału przerobionego w szkole, widocznie nauczycielka ominęła go. Proszę o jak najszybszą odpowiedź kogokolwiek...
sztuczne zęby
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 4 razy

Post autor: sztuczne zęby »

Na forum jest rozwiązane mnóstwo zadań z parametrem. A co do sposobów to wszystko zależy od sytuacji. Najlepiej po prostu rozumieć co się dzieję w danym zadaniu.
Awatar użytkownika
setch
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 155 razy

Post autor: setch »

Tutaj masz wiele zadan z pełnymi rozwiązaniami. Część będzie z parametrem.
ODPOWIEDZ