wzor na obliczanie obj bryly
wzor na obliczanie obj bryly
Witam,mam pytanie. Jak wygladalby wzor na calke, ktora mialaby obliczyc objetosc bryly ograniczonej dwoma plaszczyznami f(x,y), g(x,y), przedział to :
-
- Użytkownik
- Posty: 8601
- Rejestracja: 1 maja 2006, o 20:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 47 razy
- Pomógł: 1816 razy
wzor na obliczanie obj bryly
W przyszłości polecam stosować zapis z użyciem LaTeX-a https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=28951
A wzór to \(\displaystyle{ V = t\limits_{x_1}^{x_2} \, t \limits_{y_1}^{y_2} \, \mbox{d}y t \limits_{f(x,y)}^{g(x,y)} \, \mbox{d}z}\)
A wzór to \(\displaystyle{ V = t\limits_{x_1}^{x_2} \, t \limits_{y_1}^{y_2} \, \mbox{d}y t \limits_{f(x,y)}^{g(x,y)} \, \mbox{d}z}\)