Permutacje. Kombinacje. Wariacje. Rozmieszczanie kul w urnach. Silnie i symbole Newtona. Przeliczanie zbiorów. Funkcje tworzące. Teoria grafów.
-
Kumek
- Użytkownik
- Posty: 85
- Rejestracja: 12 sie 2005, o 21:27
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łomża
- Podziękował: 8 razy
- Pomógł: 16 razy
Post
autor: Kumek »
znalesc 6 wyraz dwumianu \(\displaystyle{ (\frac{2}{ \sqrt[5]{x}} +\frac{ \sqrt[5]{x}}{2})^{n}}\)
jezeli wiadomo ze stosunek wspolczynnika wyrazu 4tego do wyrazu 3ciego jest rowny 13/3
-
Lorek
- Użytkownik
- Posty: 7150
- Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ruda Śląska
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 1322 razy
Post
autor: Lorek »