Oblicz Wartość wyrażenia:

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
ryba2409
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 28 wrz 2008, o 18:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Z Wojtowic

Oblicz Wartość wyrażenia:

Post autor: ryba2409 »

dla:

a) \(\displaystyle{ sin + sin2 +sin3 \quad dla \quad =45^{\circ}}\)
b) \(\displaystyle{ cos + cos2 + cod3 \quad dla \quad =-30^{\circ}}\)
c) \(\displaystyle{ tg + tg2\alpha + tg3 \quad dla \quad = 60^{\circ}}\)
d) \(\displaystyle{ ctg + ctg2 + ctg3 \quad dla \quad = -45^{\circ}}\)

[ Dodano: 28 Września 2008, 20:36 ]
dobra sam na to wpadłem :X

Krótki kurs LaTeX-a- -zapisywanie wyrażeń matematycznych

frej
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2008, o 21:45 przez ryba2409, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ