Korzystając z rozwinięcia Maclaurina

Istnienie i ciągłość funkcji granicznej, jednostajna zbieżność. Zmiana kolejności przejścia granicznego. Różniczkowanie i całkowanie szeregów. Istnienie i zbieżność rozwinięć Taylora, Maclaurina, Fouriera itd.
inkk1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 7 mar 2018, o 17:50
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy

Korzystając z rozwinięcia Maclaurina

Post autor: inkk1 »

Korzystając z rozwinięcia Maclaurina funkcji elementarnych, obliczyć pochodną:

\(\displaystyle{ f^{(103)} (0)}\), gdzie \(\displaystyle{ f(x)= \sin^{2}(x)}\)
Ostatnio zmieniony 27 paź 2019, o 19:48 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
janusz47
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7920
Rejestracja: 18 mar 2009, o 16:24
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 30 razy
Pomógł: 1671 razy

Re: Korzystając z rozwinięcia Maclaurina

Post autor: janusz47 »

ODPOWIEDZ