Test matematyczny po gim
-
blost
- Użytkownik

- Podziękował: 52 razy
Test matematyczny po gim
nie o chodnik mi chodzi chodzi mi o to ostatnie
tam trzeba bylo zauwazyc ze to rownoramienny jest... a ja niestety nie na tym oparlem swoje obliczenia
zrobilem to za pomocą układu równań (tam był związek gdyż to były połowy trójkątów równobycznych opartych po czesci na tych samych bokach)
[ Dodano: 23 Kwietnia 2008, 15:24 ]
a dokładniej można było to tak zrobić
\(\displaystyle{ \begin{cases} h=x \sqrt{3} \\20+x=h \sqrt{3} \end{cases}}\)
h- to jest ta odległość wiatraka w lini prostej
x- kawałek tego boku co było podane ze jego czesc ma 20 km
[ Dodano: 23 Kwietnia 2008, 15:27 ]
Justka a gdzie popełniłaś błąd ?
tam trzeba bylo zauwazyc ze to rownoramienny jest... a ja niestety nie na tym oparlem swoje obliczenia
zrobilem to za pomocą układu równań (tam był związek gdyż to były połowy trójkątów równobycznych opartych po czesci na tych samych bokach)
[ Dodano: 23 Kwietnia 2008, 15:24 ]
a dokładniej można było to tak zrobić
\(\displaystyle{ \begin{cases} h=x \sqrt{3} \\20+x=h \sqrt{3} \end{cases}}\)
h- to jest ta odległość wiatraka w lini prostej
x- kawałek tego boku co było podane ze jego czesc ma 20 km
[ Dodano: 23 Kwietnia 2008, 15:27 ]
Justka a gdzie popełniłaś błąd ?
- Justka
- Użytkownik

- Podziękował: 9 razy
Test matematyczny po gim
Ciekawy sposób rozwiazania z tym układem równań Ja zrobiłam standardowo z trójkatem równoramiennym.
A punkt mi uciekł z biologii . A dokładniej pytanie "w której komórce jest najwięcej mitochondriów"
A punkt mi uciekł z biologii . A dokładniej pytanie "w której komórce jest najwięcej mitochondriów"
-
Dumel
- Użytkownik

- Podziękował: 60 razy
Test matematyczny po gim
hehe wśród humanistów i nauczycieli krąży wieść, że ten test był baaaardzo trudny, ale widze że jak zwykle zadania ograniczyły się do podstawienia danych do podanego wzoru.
współczuję wam za to tej charakterystyki z polaka. w gimnazjum nie przeczytałem żadnej lektury, to dobrze że dwa lata temu na nic podobnego nie trafiłem - coś tam miałam o śmiechu, ale to z każdej lektury mozna było wziąć byle co i jakoś się podpasowało, więc opracowania mi wystarczyły
współczuję wam za to tej charakterystyki z polaka. w gimnazjum nie przeczytałem żadnej lektury, to dobrze że dwa lata temu na nic podobnego nie trafiłem - coś tam miałam o śmiechu, ale to z każdej lektury mozna było wziąć byle co i jakoś się podpasowało, więc opracowania mi wystarczyły
-
Martusia ;)
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Test matematyczny po gim
Ja ostatnie zadanie obliczyłam za pomocą funkcji trygonometrycznych, hehe . Jakoś wyszło... Na szczęście dobrze.
Cały test jakiś monstrualnie trudny nie był, ale wiadomo, że czasem można popełnić bardzo głupie błędy. To samo tyczy się humanistycznego.
A co do tej charakterystyki... cała moja szkoła nastawiona na rozprawkę, a tu niespodzianka - charakterystyka . Lektury przerabiałam w zeszłym roku, teraz powtórkę robiłam z treści.. Bohaterów przypominaliśmy, ale nie szczegółowo... Jednym słowem - pisałam wszystko co mi się przypomniało...
Pozdrawiam
Cały test jakiś monstrualnie trudny nie był, ale wiadomo, że czasem można popełnić bardzo głupie błędy. To samo tyczy się humanistycznego.
A co do tej charakterystyki... cała moja szkoła nastawiona na rozprawkę, a tu niespodzianka - charakterystyka . Lektury przerabiałam w zeszłym roku, teraz powtórkę robiłam z treści.. Bohaterów przypominaliśmy, ale nie szczegółowo... Jednym słowem - pisałam wszystko co mi się przypomniało...
Pozdrawiam
-
binaj
- Użytkownik

- Podziękował: 37 razy
Test matematyczny po gim
ja charakterystyka znałem prawie na pamięć, bo kamienie przerabialiśmy na początku kwietnia, a na pracy klasowej wybrałem charakterystykę bohatera zamiast rozprawki
najlepsze w teście humanistycznym jest to,ze jest tam więcej plastyki do historii
najlepsze w teście humanistycznym jest to,ze jest tam więcej plastyki do historii
-
blost
- Użytkownik

- Podziękował: 52 razy
Test matematyczny po gim
Racja z historii w tym roku tylko chyba 2 pytania byly po jednym punkcie
a z ta charakterystyka to trochę gorzej.... obie lektury brałem na początku 2 klasy ;/
a z ta charakterystyka to trochę gorzej.... obie lektury brałem na początku 2 klasy ;/
-
snm
- Użytkownik

Test matematyczny po gim
Ja z humana mam zamknięte 100%, otwarte praktycznie bez modelowych odpowiedzi ale sens się zgadza, charakterystyka dobrze, o ile nie walnąłem się na interpunkcji. Z matematycznego mam 100% po sprawdzeniu z kluczem.
Co do użycia funkcji trygonometrycznych, to musisz trzymać kciuki. Test jest sprawdzany przez w całości przez jedną osobę (potem przez drugą) i może się zdarzyć, że nie będą ich znali. Część też zna, ale nie uznaje, bo nie ma w kluczu.
Co do użycia funkcji trygonometrycznych, to musisz trzymać kciuki. Test jest sprawdzany przez w całości przez jedną osobę (potem przez drugą) i może się zdarzyć, że nie będą ich znali. Część też zna, ale nie uznaje, bo nie ma w kluczu.
-
xan35
- Użytkownik

- Podziękował: 6 razy
Test matematyczny po gim
Ehh ja niestety w matematycznym bede mial 46 pkt Popelnilem bardzo glupie bledy:| Wszystko dobrze tylko wynik mi zly wyszedl w tym zadaniu z kulą bo ominąłem w Polu Całkowitym jeden składnik:| Z fizyki z tym obwodem zle i z testowych 1 pkt uciekl bo zle przeczytalem zamiast ponizej to powyzej przez swiatlo ktore strasznie padalo w sali gimnastycznej:|
Z humana mam 27/30 pkt bez ogłoszenia i charakterystyki. Z ogłoszenia na pewno 3 pkt dostanę a z charakterystyki nie wiem xD Zależy ile punktów mi odejmą za błędy rzeczowe xD
Z humana mam 27/30 pkt bez ogłoszenia i charakterystyki. Z ogłoszenia na pewno 3 pkt dostanę a z charakterystyki nie wiem xD Zależy ile punktów mi odejmą za błędy rzeczowe xD
-
Martusia ;)
- Użytkownik

Test matematyczny po gim
Miejmy nadzieję, że uznają . Wyniki 12 czerwca przychodzą, więc mam nadzieję, że jakoś dotrwam i nie zdziwię się patrząc na moją kartkę z owymi wynikami, hehe.
Pozdrawiam
Pozdrawiam