Wzory na "wszystko" w jednym temacie. Co o tym myślicie?

To miejsce, gdzie można można porozmawiać na temat funkcjonowania forum, zachowania użytkowników i pracy moderatorów...
Awatar użytkownika
macpra
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 5 razy

Post autor: macpra »

Witam. Proponuję utworzenie tematu, w którym będzie można zrobić swego rodzaju "bazę" wzorów, zależności itp... zachodzących w figurach bryłach czy też każdej innym "fragmencie" matematyki. Co o tym myślicie? Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 15 mar 2010, o 18:22 przez macpra, łącznie zmieniany 1 raz.
miodzio1988

Post autor: miodzio1988 »

Ty masz pojecie ile takich wzorow bedzie? Naprawde baaaaardzo duzo. Lepiej juz sobie jeden dzial wybrac i z tego dzialu wybrac najwazniejsze wzory, nie? I jak stworzysz taki temat to na pewno Ci go nikt nie wyrzuci, wiec do dziela. Powodzenia zycze

Ps nie zauwazylem, ze w temacie jest:"co na to admini" Sorry. Mam nadzieje, ze zwykli uzytkownicy tez moga sie wypowiadac.
luka52
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 47 razy

Post autor: luka52 »

A co ma do tego administracja? Przecież nie zabraniamy tworzenia takich tematów (oczywiście jeżeli nie naruszają regulaminu ).
Awatar użytkownika
macpra
Użytkownik
Użytkownik

Wiem, że wzorów masa, ale można zacząć od tych najprostszych, bo często użytkownicy podstaw nie znają. Łatwiej się będzie odwołać do wzoru numer "XX" w temacie ze wzorami, niż kolejny raz tłumaczyć skąd taki wzór się wziął itd...
xanowron
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 42 razy

Post autor: xanowron »

No właśnie chyba lepiej wytłumaczyć skąd się co bierze niż rzucać gotowym wzorem, no nie? Jeżeli jeszcze do tych wzorów byłby komentarze/dowody to ok.
Awatar użytkownika
nuclear
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 16 razy

Post autor: nuclear »

zastanawiam się w jakiej formie to przedsięwzięcie wyglądać. Czy miałoby to być kopia Wikipedii, zbiór nic nieznaczących formuł czy ładnie napisane artykuły zawierające rysunki komentarze wyprowadzenie to szczytna propozycja chodz już na forum funkcjonująca pod nazwą "kompendia".
Awatar użytkownika
macpra
Użytkownik
Użytkownik

nuclear pisze:zastanawiam się w jakiej formie to przedsięwzięcie wyglądać. Czy miałoby to być kopia Wikipedii, zbiór nic nieznaczących formuł czy ładnie napisane artykuły zawierające rysunki komentarze wyprowadzenie to szczytna propozycja chodz już na forum funkcjonująca pod nazwą "kompendia".
O kurczę... nie wiedziałem o istnieniu kompendium... Faktycznie sporo tam wzorów, ale przydałyby się chociaż rysunki... nic to póki co temat chyba do zamknięcia.

PS. Przydałaby się reklama Kompendium, ja do tej pory nie wiedziałem o jego istnieniu. Często użytkownicy pytają o jakieś wzory, a nie chce im się zajrzeć do podręcznika. Można również odsyłać do Kompendium.
ODPOWIEDZ