Wydzielanie postów do kosza

To miejsce, gdzie można można porozmawiać na temat funkcjonowania forum, zachowania użytkowników i pracy moderatorów...
Awatar użytkownika
Inkwizytor
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 1 raz

Post autor: Inkwizytor »

Składam wniosek formalny o to by w sytuacji, gdy zostaje dany wpis wydzielony do kosza, to żeby ZAWSZE widniała adnotacja, który moderator za tym stoi i jaki jest tego powód. Obojętnie czy w formie PM czy dodanej informacji do usuniętego postu. Absolutnie nie mam żadnych pretensji i uwag do pracy "naczelstwa" forum, ale czasami pozostaje li tylko domyślanie się kto i dlaczego.
luka52
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 47 razy

Post autor: luka52 »

Ok, postaramy się by takich sytuacji było jak najmniej.
Awatar użytkownika
M Ciesielski
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 44 razy

Post autor: M Ciesielski »

Ja osobiście po przeniesieniu postu/tematu do kosza edytuję dany post i umieszczam tam powód jego usunięcia (wtedy widać kto i dlaczego), dlatego proponuję explicite napisać o kogo chodzi i wtedy będziemy wiedzieli do kogo mieć pretensje.
Awatar użytkownika
Althorion
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 9 razy

Post autor: Althorion »

M Ciesielski, skoro się nie podpisał, to mogą być problemy z namierzeniem winowajcy...
miodzio1988

Post autor: miodzio1988 »

Althorion pisze:M Ciesielski, skoro się nie podpisał, to mogą być problemy z namierzeniem winowajcy...
Ja post zgłosiłem. Więc ślad takiego zgłoszenia chyba jest u Was, nie? Przy zgłaszaniu jest coś takiego:
Wysyła powiadomienie, gdy raport zostanie przyjęty.
więc ktoś ten "raport" musiał odebrać.

09:55- 09:45 ( 206168.htm zaraz po ostatnim poście w tym temacie to było. Bo godzina na forum mi jakoś źle chodzi) w takim czasie 16 sierpnia zgłosiłem dwa posty:

206172.htm

206169.htm

Gdyż były off-topic .
Mam nadzieję, że to pomoże
Awatar użytkownika
Inkwizytor
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 1 raz

Post autor: Inkwizytor »

Mi raczej chodziło ogólnie o zasadę by taka funkcjonowała (to że niektórzy moderatorzy tak robią to zauważyłem ). Żeby było jasne: nie mam pretensji, bo nie podejrzewam moderatora o złośliwe przenoszenie do kosza Zakładam, że moderator przeniósł do kosza z istotnych powodów, a nie na podstawie własnego "widzimisie" . Po prostu chodzi mi tylko o to, by wiedzieć jaki jest powód (bo nie zawsze i nie dla każdego może być oczywisty) no i nie wiadomo do kogo się zgłosić po informacje.
Awatar użytkownika
czeslaw
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 44 razy

Post autor: czeslaw »

Żeby nie było wątpliwości - to luka52 wydzielił post, o który chodzi.
Postaramy się zadbać o to, by zawsze była informacja, do kogo kierować ewentualne pretensje - i to nie tylko w przypadku wydzielenia wiadomości do Kosza, ale również w przypadku najprostszych nawet edycji. Jednak czasem w ferworze walki o czystość forum ktoś zwyczajnie zapomni o podpisie - ludzka rzecz. W takim przypadku ewentualne reklamacje należy zgłosić na PW dowolnemu moderatorowi (najlepiej takiemu, który jest online). My zrobimy wszystko, by odnaleźć osobę, która post edytowała.

Ekipa dziękuje za sugestie.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ