Proszę o zaakceptowanie przez Administrację forum linku w podpisie do mojej strony domowej. Z regulaminu jednoznacznie wynika, że linki do stron domowych można umieszczać w podpisie.
Na prośbę administratora miki999 tymczasowo, do momentu wyjaśnienia sprawy, usunąłem link z podpisu.
Chodzi o stronę , która powtórzę to raz jeszcze, jest stroną domową, a nie serwisem komercyjnym.
Pozdrawiam.
Link do strony domowej w podpisie
-
lambda_term
- Użytkownik

- miki999
- Użytkownik

- Podziękował: 36 razy
Nie jestem administratorem, tylko moderatorem. Po skontaktowaniu się z jednym z administratorów, dostałem odpowiedź, że link łamie warunki regulaminu.
W drodze wyjaśnienia: po wymianie kilku prywatnych wiadomości, zaleciłem lambda_term założenie, w razie wątpliwości, tematu w tym dziale (aby nie wypowiadać się w imieniu administracji).
Pozdrawiam.
W drodze wyjaśnienia: po wymianie kilku prywatnych wiadomości, zaleciłem lambda_term założenie, w razie wątpliwości, tematu w tym dziale (aby nie wypowiadać się w imieniu administracji).
Pozdrawiam.
-
lambda_term
- Użytkownik

Jako że wątpliwości posiadam, tak więc zgodnie z zaleceniem moderatora miki999 założyłem ten wątek i chciałbym się dowiedzieć jakie jest uzasadnienie administracji, ponieważ moim zdaniem regulaminu nie złamałem.
-
luka52
- Użytkownik

- Podziękował: 47 razy
A naszym tak. Ponieważ ostateczna interpretacja należy do nas, więc jednak złamałeś regulamin. Po prostu nie życzymy sobie takich linków.jakie jest uzasadnienie administracji, ponieważ moim zdaniem regulaminu nie złamałem.
-
lambda_term
- Użytkownik

Nie było moją intencją łamanie regulaminu i nadal twierdzę, że go nie złamałem.
Specjalnie przed umieszczeniem linku w podpisie przeczytałem regulamin. Czytam pierwsze zdanie z regulaminu
I teraz dochodzimy do kluczowego w tej dyskusji zdania
I pytanie: jak została zinterpretowana przez administratora treść mojej strony?
Pozdrawiam
No właśnie jakich linków?luka52 pisze:Po prostu nie życzymy sobie takich linków.
Specjalnie przed umieszczeniem linku w podpisie przeczytałem regulamin. Czytam pierwsze zdanie z regulaminu
i myślę sobie ok, czytam drugie zdaniePodpis Użytkownika nie powinien być dłuższy niż 4 linijki.
i myślę sobie, hmmm... to jednak muszę coś z administratorem uzgadniać ale za chwilę czytam kolejne zdanieZabroniona jest jakakolwiek forma reklamy komercyjnej, poza uzgodnioną z Administratorem.
i myślę sobie, ej... przecież ja mam stronę domową, która nie jest traktowana jak reklama, wiec mogę spokojnie z czystym sumieniem umieścić do niej link w podpisie.Linki do stron domowych, blogów, serwisów amatorskich; nie będą traktowane jak reklama.
I teraz dochodzimy do kluczowego w tej dyskusji zdania
O czym decyduje administrator? Odpowiedź: o dopuszczalności treści odnośnika, czyli o tym czy treść odnośnika jest stroną domową, blogiem, serwisem amatorskim, czy też nie.Ostateczna intepretacja dopuszczalności treści odnośnika w podpisie należy do Administratorów.
I pytanie: jak została zinterpretowana przez administratora treść mojej strony?
Pozdrawiam
- tkrass
- Użytkownik

- Podziękował: 10 razy
Masz kłopot z interpretacją ostatniego zdania. "Decydowanie o dopuszczalności" oznacza decydowanie, czy link użytkownika jest dopuszczalny, a w konsekwencji czy zostanie dopuszczony. Mówiąc prostym językiem - ostatnie zdanie oznacza, że administrator decyduje czy możesz umieścić dany link w swoim podpisie. Punkt, który znajduje się powyżej oczywiście obowiązuje przeciętnego użytkownika, ale Tobie administrator polecił zmianę linka, więc niekoherentnym jest rozstrzyganie, czy jego decyzja była zgodna z poprzednim punktem, czy nie. "Ostatecznie" w tym zdaniu oznacza, że decyzja administratora jest wiążąca i ostateczna.
-
lambda_term
- Użytkownik

Pojedynczo ostatnie zdanie można rzeczywiście tak rozumieć, jednak w punkcie 3) regulaminu występują cztery zdania i zdanie ostatnie należy interpretować w kontekście całego punktu 3).tkrass pisze:Mówiąc prostym językiem - ostatnie zdanie oznacza, że administrator decyduje czy możesz umieścić dany link w swoim podpisie.
Jeśli jednak przyjmiemy, że administrator ma władzę absolutną na linkami w podpisie, wtedy punkt 3) byłby równoważny następującemu zdaniu:
Kod: Zaznacz cały
3'. Linki w podpisie można umieszczać jedynie za zgodą Administratora.A ty tkrass jesteś w stanie powiedzieć, ze te punkty są równoważne?