Link do strony domowej w podpisie

To miejsce, gdzie można można porozmawiać na temat funkcjonowania forum, zachowania użytkowników i pracy moderatorów...
lambda_term
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: lambda_term »

Proszę o zaakceptowanie przez Administrację forum linku w podpisie do mojej strony domowej. Z regulaminu jednoznacznie wynika, że linki do stron domowych można umieszczać w podpisie.

Na prośbę administratora miki999 tymczasowo, do momentu wyjaśnienia sprawy, usunąłem link z podpisu.

Chodzi o stronę , która powtórzę to raz jeszcze, jest stroną domową, a nie serwisem komercyjnym.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
miki999
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 36 razy

Post autor: miki999 »

Nie jestem administratorem, tylko moderatorem. Po skontaktowaniu się z jednym z administratorów, dostałem odpowiedź, że link łamie warunki regulaminu.

W drodze wyjaśnienia: po wymianie kilku prywatnych wiadomości, zaleciłem lambda_term założenie, w razie wątpliwości, tematu w tym dziale (aby nie wypowiadać się w imieniu administracji).

Pozdrawiam.
lambda_term
Użytkownik
Użytkownik

Jako że wątpliwości posiadam, tak więc zgodnie z zaleceniem moderatora miki999 założyłem ten wątek i chciałbym się dowiedzieć jakie jest uzasadnienie administracji, ponieważ moim zdaniem regulaminu nie złamałem.
luka52
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 47 razy

Post autor: luka52 »

jakie jest uzasadnienie administracji, ponieważ moim zdaniem regulaminu nie złamałem.
A naszym tak. Ponieważ ostateczna interpretacja należy do nas, więc jednak złamałeś regulamin. Po prostu nie życzymy sobie takich linków.
lambda_term
Użytkownik
Użytkownik

Nie było moją intencją łamanie regulaminu i nadal twierdzę, że go nie złamałem.
luka52 pisze:Po prostu nie życzymy sobie takich linków.
No właśnie jakich linków?

Specjalnie przed umieszczeniem linku w podpisie przeczytałem regulamin. Czytam pierwsze zdanie z regulaminu
Podpis Użytkownika nie powinien być dłuższy niż 4 linijki.
i myślę sobie ok, czytam drugie zdanie
Zabroniona jest jakakolwiek forma reklamy komercyjnej, poza uzgodnioną z Administratorem.
i myślę sobie, hmmm... to jednak muszę coś z administratorem uzgadniać ale za chwilę czytam kolejne zdanie
Linki do stron domowych, blogów, serwisów amatorskich; nie będą traktowane jak reklama.
i myślę sobie, ej... przecież ja mam stronę domową, która nie jest traktowana jak reklama, wiec mogę spokojnie z czystym sumieniem umieścić do niej link w podpisie.

I teraz dochodzimy do kluczowego w tej dyskusji zdania
Ostateczna intepretacja dopuszczalności treści odnośnika w podpisie należy do Administratorów.
O czym decyduje administrator? Odpowiedź: o dopuszczalności treści odnośnika, czyli o tym czy treść odnośnika jest stroną domową, blogiem, serwisem amatorskim, czy też nie.

I pytanie: jak została zinterpretowana przez administratora treść mojej strony?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
tkrass
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 10 razy

Post autor: tkrass »

Masz kłopot z interpretacją ostatniego zdania. "Decydowanie o dopuszczalności" oznacza decydowanie, czy link użytkownika jest dopuszczalny, a w konsekwencji czy zostanie dopuszczony. Mówiąc prostym językiem - ostatnie zdanie oznacza, że administrator decyduje czy możesz umieścić dany link w swoim podpisie. Punkt, który znajduje się powyżej oczywiście obowiązuje przeciętnego użytkownika, ale Tobie administrator polecił zmianę linka, więc niekoherentnym jest rozstrzyganie, czy jego decyzja była zgodna z poprzednim punktem, czy nie. "Ostatecznie" w tym zdaniu oznacza, że decyzja administratora jest wiążąca i ostateczna.
lambda_term
Użytkownik
Użytkownik

tkrass pisze:Mówiąc prostym językiem - ostatnie zdanie oznacza, że administrator decyduje czy możesz umieścić dany link w swoim podpisie.
Pojedynczo ostatnie zdanie można rzeczywiście tak rozumieć, jednak w punkcie 3) regulaminu występują cztery zdania i zdanie ostatnie należy interpretować w kontekście całego punktu 3).

Jeśli jednak przyjmiemy, że administrator ma władzę absolutną na linkami w podpisie, wtedy punkt 3) byłby równoważny następującemu zdaniu:

Kod: Zaznacz cały

3'. Linki w podpisie można umieszczać jedynie za zgodą Administratora.
Ja naprawdę jakbym się nie starał równoważności pomiędzy punktem 3), a 3') nie widzę.

A ty tkrass jesteś w stanie powiedzieć, ze te punkty są równoważne?
luka52
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 47 razy

Post autor: luka52 »

lambda_term, sprawa już została wyjaśniona i nie licz na zmianę decyzji z naszej strony.
Temat zamykam.
Zablokowany