Konkurs Wiedzy Matematycznej

To miejsce, gdzie można można porozmawiać na temat funkcjonowania forum, zachowania użytkowników i pracy moderatorów...
KonkursWiedzy
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: KonkursWiedzy »

Witam.
Chciałbym przeprowadzić na forum Konkurs Wiedzy Matematycznej. Polegałby on na tym, że raz na tydzień, powiedzmy w niedzielę, tworzyłbym nowy temat z kilkoma zadaniami. Ich liczba będzie się różnić w zależności od poziomu trudności zadań. Użytkownicy będą mieli czas do piątku, żeby wysłać mi w prywatnej wiadomości rozwiązania zadań. Zadania będą z różnych tematów, postaram się aby w jednym tygodniu był tylko jeden temat zadań.
Oprócz tego, prowadzony byłby osobny temat z rankingiem wszystkich uczestników.
Chciałbym teraz zobaczyć Wasze opinie na ten temat. Jeśli będą pozytywne, to już w najbliższym czasie opublikuję pierwsze zadania.

Edit: Jeszcze jedno. Ponieważ dawno tu nie zaglądałem, chciałbym się dowiedzieć, czy wybrałem dobry dział do napisania tego typu konkursu i w którym dziale powinienem zakładać tematy z zadaniami.
Awatar użytkownika
Ponewor
Moderator
Moderator
Podziękował: 70 razy

Post autor: Ponewor »

Mi prywatnie taka idea się podoba i chętnie brałbym udział jeśli tylko poziom trudności mnie nie przerośnie.
AndrzejK
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 114 razy

Post autor: AndrzejK »

Fajnie by było jakby zadania reprezentowały różny poziom trudności, żeby Ci początkujący też mogli spróbować swoich sił w konkursie. Ale sam pomysł jest bardzo ciekawy i myślę, że na pewno odniósłby sukces .
Awatar użytkownika
musialmi
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 382 razy

Post autor: musialmi »

Bardzo fajny pomysł. Mam nadzieję, że zadania zaczną się od poziomu końca gimnazjum, bo od takich zaczynają się (poza wyjątkami) zadania na forum.

forum89.htm jest taki dział. Stoi pusty.
AndrzejK
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 114 razy

Post autor: AndrzejK »

Właśnie patrzę na ten dział i bardzo ciekawy pomysł jest też z ligą maturalną - może byłby ktoś skłonny przywrócić tę ideę?
Jeśli nikt się do tego nie kwapi to mógłbym to zorganizować, chociaż przyznam szczerze, że zdecydowanie bardziej wolałbym wziąć w nim udział.
KonkursWiedzy
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: KonkursWiedzy »

Cieszę się, że Wam się podoba
Konkurs już ruszył
Awatar użytkownika
mortan517
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 112 razy

Post autor: mortan517 »

Konkurs trafił do kosza
Awatar użytkownika
Althorion
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 9 razy

Post autor: Althorion »

Dobrym pomysłem byłoby zarówno zamieszczenie zadań w postaci pliku pdf (Word powinien umieć eksportować do tego formatu, przynajmniej wersja 2007 z której korzystałem to potrafiła), jak i przyjmować rozwiązania w tym formacie. Jeśli korzystasz z Windowsa (czego się spodziewam po wysłaniu pliku .docx), to jednym z najlepszych rozwiązań będzie .
ODPOWIEDZ