Witam.
Chciałbym przeprowadzić na forum Konkurs Wiedzy Matematycznej. Polegałby on na tym, że raz na tydzień, powiedzmy w niedzielę, tworzyłbym nowy temat z kilkoma zadaniami. Ich liczba będzie się różnić w zależności od poziomu trudności zadań. Użytkownicy będą mieli czas do piątku, żeby wysłać mi w prywatnej wiadomości rozwiązania zadań. Zadania będą z różnych tematów, postaram się aby w jednym tygodniu był tylko jeden temat zadań.
Oprócz tego, prowadzony byłby osobny temat z rankingiem wszystkich uczestników.
Chciałbym teraz zobaczyć Wasze opinie na ten temat. Jeśli będą pozytywne, to już w najbliższym czasie opublikuję pierwsze zadania.
Edit: Jeszcze jedno. Ponieważ dawno tu nie zaglądałem, chciałbym się dowiedzieć, czy wybrałem dobry dział do napisania tego typu konkursu i w którym dziale powinienem zakładać tematy z zadaniami.
Konkurs Wiedzy Matematycznej
-
KonkursWiedzy
- Użytkownik

-
AndrzejK
- Użytkownik

- Podziękował: 114 razy
Fajnie by było jakby zadania reprezentowały różny poziom trudności, żeby Ci początkujący też mogli spróbować swoich sił w konkursie. Ale sam pomysł jest bardzo ciekawy i myślę, że na pewno odniósłby sukces .
- musialmi
- Użytkownik

- Podziękował: 382 razy
Bardzo fajny pomysł. Mam nadzieję, że zadania zaczną się od poziomu końca gimnazjum, bo od takich zaczynają się (poza wyjątkami) zadania na forum.
forum89.htm jest taki dział. Stoi pusty.
forum89.htm jest taki dział. Stoi pusty.
-
AndrzejK
- Użytkownik

- Podziękował: 114 razy
Właśnie patrzę na ten dział i bardzo ciekawy pomysł jest też z ligą maturalną - może byłby ktoś skłonny przywrócić tę ideę?
Jeśli nikt się do tego nie kwapi to mógłbym to zorganizować, chociaż przyznam szczerze, że zdecydowanie bardziej wolałbym wziąć w nim udział.
Jeśli nikt się do tego nie kwapi to mógłbym to zorganizować, chociaż przyznam szczerze, że zdecydowanie bardziej wolałbym wziąć w nim udział.
-
KonkursWiedzy
- Użytkownik

- Althorion
- Użytkownik

- Podziękował: 9 razy
Dobrym pomysłem byłoby zarówno zamieszczenie zadań w postaci pliku pdf (Word powinien umieć eksportować do tego formatu, przynajmniej wersja 2007 z której korzystałem to potrafiła), jak i przyjmować rozwiązania w tym formacie. Jeśli korzystasz z Windowsa (czego się spodziewam po wysłaniu pliku .docx), to jednym z najlepszych rozwiązań będzie .