[dyskusja] Podział forum na kategorie
-
Nostry
- Użytkownik

- Podziękował: 3 razy
Jak pewnie zauważyliście, forum zostało podzielone na konkretne działy tematyczne. Jeśli masz wątpliwości, gdzie umieścić swego posta, możesz go umieścić w każdym dziale, pod który podchodzi.
Nadal obowiązuje zasada konkretnych tematów postów, więc posty w odpowiednich kategoriach muszą mieć jeszcze konkretniejsze tematy.
Posty szczegółowe na forum ogólnym będą tolerowane do końca wakacji, to znaczy nie będą blokowane ani kasowane tylko z tego powodu, że są tu a nie gdzie indziej. Później, cóż, nie ręczę za moderatorów w tej kwestii
Nadal obowiązuje zasada konkretnych tematów postów, więc posty w odpowiednich kategoriach muszą mieć jeszcze konkretniejsze tematy.
Posty szczegółowe na forum ogólnym będą tolerowane do końca wakacji, to znaczy nie będą blokowane ani kasowane tylko z tego powodu, że są tu a nie gdzie indziej. Później, cóż, nie ręczę za moderatorów w tej kwestii
Ostatnio zmieniony 11 lip 2006, o 11:55 przez Nostry, łącznie zmieniany 3 razy.
-
Margaretta
a ja bym wolała zeby nie było tego całego podziału..=/ ale to chyba nieuniknionie..=|
- Zlodiej
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
podział przyspieszy pomoc i odnajdywanie postów, ułatwi takze prace wam ponieważ czasami przygotowujac sie do czegoś interesuja was zadania tylko z wybranej dziedziny a gdyby nie podział trzeba byłoby sie łądnie naklikać zeby znaleźć to co was interesuje.
moze i dużo roboty w przestrzeganiu tego ale efekt napewno opłacalny ...
moze i dużo roboty w przestrzeganiu tego ale efekt napewno opłacalny ...
-
Margaretta
Tak w tym masz rację, ale czasem jest tak, że masz problem z paroma zadaniami z różnych kategorii i tak umieściłbyś je w jednym dziale, a tak każde będzie musiał umieszczać gdzie indziej, a potem kręcić się i szukać czy ktoś Ci odpowiedział.
-
marshal
- Użytkownik

to mozesz sobie ustawic opcje, ze jesli na twoj post ktos odpowie to zostanie do ciebie wyslana informacja mailem... i w tym majlu masz bezposredni link do odpowiedzi... zero szukania i sprawdzania :]
W ogole to mozesz sie zarejestrowac i wtedy bedzie latwiej zobaczyc czy jest jakas nowa odpowiedz czy nie
-
Ptolemeusz
- Użytkownik

nie rozumiem tego podzału!!!!!!
np analiza jest rozsiana po kilku dzałach!!!
trudno się zorientować!
Nie które wątki matematyczne przenikaja sie wzajemnie i okazuje sie że problem sprowadza się do czegoś innego niż autor myślał.
A taki b. szczegółowy i niejasny podzał służy gorszemu bałaganowi!
Myśle że najlepszy jest podzał dzałami matematyki.
z tym że uwaga pamiętajcie że np.: trygonometria nie jest działem!
PS to co napisałem jest subiektywnym odczuciem
np analiza jest rozsiana po kilku dzałach!!!
trudno się zorientować!
Nie które wątki matematyczne przenikaja sie wzajemnie i okazuje sie że problem sprowadza się do czegoś innego niż autor myślał.
Myśle że najlepszy jest podzał dzałami matematyki.
z tym że uwaga pamiętajcie że np.: trygonometria nie jest działem!
PS to co napisałem jest subiektywnym odczuciem
- Arek
- Użytkownik

Nie zgodził bym się z dwoma opiniami:
Co do trygonometrii - zadań z trygonometrii jest naprawdę wiele, więc pomyśleliśmy, że może odrębny dział. Planujemy jednak reformę w myśl której to się zmieni... i trygonometria jako oddzielny dział zniknie...
Podział istnieje głównie dla tych, którzy chcąc dać gdzieś swoje zadanie, często ze szkoły czy z uczelni, nie wiedzą gdzie, a jeśli byłby tylko ogólny podział, to byłaby większa szansa, że ich problemy zginą w tłumie. W wakacje wydaje się to na wyrost, ale w roku szkolnym i akademickim sytuacja zmieni się diametralnie. Zresztą myślimy nawet o dokładniejszym podziale...uwaga pamiętajcie że np.: trygonometria nie jest działem!
Co do trygonometrii - zadań z trygonometrii jest naprawdę wiele, więc pomyśleliśmy, że może odrębny dział. Planujemy jednak reformę w myśl której to się zmieni... i trygonometria jako oddzielny dział zniknie...
-
Ptolemeusz
- Użytkownik

mówie że to jest subiektywne ale mi osobiście podoba sie podział na dyskusje i na problemy typu zad. domowe
-
marshal
- Użytkownik

a mnie sie przypomnialo takie powiedzonko, ze gdzie trzech Polakow tam cztery opinie na dany temat...
nie zdarzylo sie chyba jeszcze zeby wszyskim dogodzono
nie zdarzylo sie chyba jeszcze zeby wszyskim dogodzono
-
Ptolemeusz
- Użytkownik

zgadza sie i ja wcale nie mówie że mam być tym któremu dogodzą bo i dlaczego by
ale jeśli kilka osób poparło by mnie to można by się zastanowić
Jak każdy będzie krył w sobie co mu odpowiada to demokracja nigdy nie będzie miała racji bytu - a przecież to fatalny ustrój, ale najlepszy z możliwych
ale jeśli kilka osób poparło by mnie to można by się zastanowić
Jak każdy będzie krył w sobie co mu odpowiada to demokracja nigdy nie będzie miała racji bytu - a przecież to fatalny ustrój, ale najlepszy z możliwych
-
marshal
- Użytkownik

najlepszy z mozliwych to socjalizm tylko jedynym problemem sa ludzie
- Arek
- Użytkownik

heh... a ten cukier to dobry jest, tylko gorzki jakiś
Pewnie - po to jest forum, żeby dyskutować... W końcu forum się kształtuje i im więcej ludzi się wypowie, tym lepiej. Admini zrobią z tego iloczyn, wtrącą swoje decydujące zdanie i będzie OKkej...
Pozdr.
Pewnie - po to jest forum, żeby dyskutować... W końcu forum się kształtuje i im więcej ludzi się wypowie, tym lepiej. Admini zrobią z tego iloczyn, wtrącą swoje decydujące zdanie i będzie OKkej...
Pozdr.
-
Ptolemeusz
- Użytkownik

a do czego będzie dążył podział na tym forum - co bieżecie sobie za ideał?