Witam
Chciałbym się zapytać co admin i inni użytkownicy sądzą o tzw cytowaniu selektywnym.Czyli zaznaczamy sobie myszką jakiś fragment tekstu ,klikamy cytuj i mamy zacytowany dany fragment tekstu.Wg mnie to bardzo fajna opcja bo jak się odpowiada na konkretne argumenty to nie poręcznie jest za każdym razem cytować wszystko i dopiero modyfikować.Widziałem że działa takie coś na dwóch innych forach i stąd moje pytanie.Co sądzą użytkownicy o takim pomyśle i czy w ogóle dałoby się go tutaj zaimplementować ?
Pozdrawiam
Cytowanie selektywne
- M Ciesielski
- Użytkownik

- Podziękował: 44 razy
-
szachimat
- Użytkownik

- Podziękował: 6 razy
Cytowanie selektywne
Tylko czasem zacytowany fragment nie jest odzwierciedleniem całości.
Jak napiszę: "W geometrii Łobaczewskiego nieprawdą jest że przez punkt nie leżący na prostej przechodzi dokładnie jedna prosta do niej równoległa", to nie można napisać:
"szachimat napisał: "nieprawdą jest że przez punkt nie leżący na prostej przechodzi dokładnie jedna prosta do niej równoległa" - a przecież jest to jeden z aksjomatów Euklidesa."
Jak napiszę: "W geometrii Łobaczewskiego nieprawdą jest że przez punkt nie leżący na prostej przechodzi dokładnie jedna prosta do niej równoległa", to nie można napisać:
"szachimat napisał: "nieprawdą jest że przez punkt nie leżący na prostej przechodzi dokładnie jedna prosta do niej równoległa" - a przecież jest to jeden z aksjomatów Euklidesa."
-
luka52
- Użytkownik

- Podziękował: 47 razy
Cytowanie selektywne
Cytowanie selektywne jest od dawna na Forum - w formularzu odpowiedzi (nie szybkiej odpowiedzi!) na dole strony jest okienko o wdzięcznym tytule "Podgląd tematu - Cytowanie selektywne". Po zaznaczeniu fragmentu i naciśnięciu zaznaczony fragment przenoszony jest do naszej odpowiedzi jako cytat. Oczywiście wzorów w ten sposób nie zacytujemy.
- Igor V
- Użytkownik

- Podziękował: 18 razy
Cytowanie selektywne
A no faktycznie ,nie zwróciłem nigdy na to uwagi.Chyba dlatego że przeważnie piszę w szybkiej odpowiedzi.Ale może by usprawnić tak by również LaTex obsługiwało ?