Równanie drugiego stopnia z dwiema niawiadomymi
Czy mógłby ktoś napisać jak się powinno robić takie równania lub dać link na strone gdzie jest to obszernie wytłumaczone?
- dabros
- Użytkownik

- Podziękował: 48 razy
o co ci dokładnie chodzi?
o wyznaczenie zależności? o równania diofantyczne?
bo w ogólności równania z dwiema niewiadomymi nie da się rozwiązać (jakie by ono nie było)
o wyznaczenie zależności? o równania diofantyczne?
bo w ogólności równania z dwiema niewiadomymi nie da się rozwiązać (jakie by ono nie było)
Chodzi mi o równania diofantyczne I przy okazji może ktoś powiedzieć jak rozwiązać układ takich równań
- dabros
- Użytkownik

- Podziękował: 48 razy
nie ma ogolnych metod
polecam "impresje matematyczne" kurliandchika - tam jest ok 200 stron o rozwiązywaniu roznego typu rownan diofantycznych
przepraszam, ale sam rozumiesz ze cytowanie takiej ilosci materialu nie ma najmniejszego sensu
polecam "impresje matematyczne" kurliandchika - tam jest ok 200 stron o rozwiązywaniu roznego typu rownan diofantycznych
przepraszam, ale sam rozumiesz ze cytowanie takiej ilosci materialu nie ma najmniejszego sensu
-
loonatic
- Użytkownik

- Podziękował: 38 razy
Bardzo dobra metoda rozwiązywania równań liniowych (I°) z dwiema niewiadomymi jest przystępnie zaprezentowana w "Świecie Matematyki" (swiatmatematyki.pl - jest też sklep).
Ze względu na prawa autorskie nie mogę jednak zamieścić tej samej treści. Za jakiś czas postaram się opracować ten materiał i umieścić w odpowiednim dziale na forum.
Ze względu na prawa autorskie nie mogę jednak zamieścić tej samej treści. Za jakiś czas postaram się opracować ten materiał i umieścić w odpowiednim dziale na forum.