Wyniki I etapu OM
-
fluothunder
- Użytkownik

Wyniki I etapu OM
Mam pytanie do ludzi doświadczonych w olimpiadzie: kiedy zwykle przychodzą wyniki do I etapu? Czy zawsze czeka sięna tydzień przed II etapem?
-
Pinionrzek
- Użytkownik

- Podziękował: 6 razy
-
fluothunder
- Użytkownik

Wyniki I etapu OM
W ogóle zaczynam się zastanawiać się tym, czy przejdę do II etapu. Ten długi czas od końca III serii powoduje, że będę musiał przygotowywać się w ciemno do II etapu. To mój pierwszy raz w olimpiadzie, ale zapewne również ostatni (klasa maturalna ). Gdzieś widziałem, że na pewno przechodzi się od 70%, to prawda?
-
Pinionrzek
- Użytkownik

- Podziękował: 6 razy
Wyniki I etapu OM
Kiedyś taki zapis był w regulaminie, ale już go usunięto. Ogólnie to wydaje mi się, że teraz komitety chcą przepuszczać jak największą liczbę osób, dlatego ostatnimi czasy progi były wszędzie takie niskie. W tym roku patrząc na I i II serię (tylko o niej wolno mi się na razie wypowiadać) myślę, że progi trochę wzrosną, ale też bez przesady. Uważam, że 6 zadań powinno starczyć. Nie wiem ile Ty zadań wysłałeś/wyślesz, ale jeżeli coś koło tego, to jak najbardziej jest sens w przygotowywaniu się do II etapu.
-
fluothunder
- Użytkownik

Wyniki I etapu OM
Na razie wysłałem wszystkie 8 , ale głowy nie dam, że wszystko jest na 6 pkt albo na 5.