zarządzanie i inżynieria produkcji
-
mala_mi
- Użytkownik

- Podziękował: 58 razy
Witam. Może jest tu ktoś kto studiuje na tym kierunku? Albo przynajmniej orientuje się jaka jest róznica pomiędzy zarządzaniem, a zarządzaniem i inżynierią produkcji? Co według Was lepiej studiować i który kierunek jest bardziej przyszłościowy?
Znam 2 osoby studiujące zip. No cóż kierunek do ambitnych nie należy, progów punktowych w zasadzie brak, biorą jak leci a poziom na studiach też nie za wysoki. Jeżeli idziesz na studia bo mama ci każe to idź na zip. Jak idziesz na studia bo chcesz powiększyć swoją wiedzę,masz ambitne cele,zainteresowania to nie polecam.
- Fl3t05
- Użytkownik

- Podziękował: 5 razy
Jeśli chodzi o mnie, to uważam, że te studia są wartościowe tylko i wyłącznie w połączeniu z drugim, bardziej sensownym, kierunkiem.
Progi? Poziom? A o jaką uczelnię pytasz?
-
mala_mi
- Użytkownik

- Podziękował: 58 razy
Myślałam o Politechnice Warszawskiej, ale teraz to już sama nie wiem, trochę mnie zmartwiliście swoimi opiniami...Fl3t05 pisze:Jeśli chodzi o mnie, to uważam, że te studia są wartościowe tylko i wyłącznie w połączeniu z drugim, bardziej sensownym, kierunkiem.
-
AstorMarcin
- Użytkownik

Witam, w imieniu firmy ASTOR zapraszam studentów [nie tylko kierunku zarządzania i inżynierii produkcji] do zgłaszania prac do Konkursu ASTOR na Najlepszą Pracę Dyplomową.
Na zwycięzców czekają nagrody pieniężne i staże. Tematyka prac zgłaszanych do konkursu może być związana m.in. z systemami sterowania linią produkcyjną, monitoringiem i wizualizacją pracy procesów przemysłowych, automatyzacją procesów produkcyjnych lub stanowiskami zrobotyzowanymi. Studenci, przygotowujący takie prace, mogą liczyć na wsparcie
i konsultacje merytoryczne ze strony specjalistów z firmy ASTOR. Wszystkie informacje znajdują sie pod adresem: .
A tych, którzy chcą sprawdzić swój detektywistyczny talent, zachęcam do udziału w poszukiwaniach zaginionych robotów na Facebooku:
A tych, którzy chcą sprawdzić swój detektywistyczny talent, zachęcam do udziału w poszukiwaniach zaginionych robotów na Facebooku:
Re: zarządzanie i inżynieria produkcji
Zarządzanie i inżynieria produkcji to kierunek zdecydowanie bardziej przyszłościowy. Kształcenie na politechnice odbywa się na dużo wyższym poziomie, tak więc jeżeli ktoś się jeszcze zastanawia, lepiej wybrać politechnikę. Co do samego kierunku, to jest to kierunek bardziej techniczny, na pewno będzie sporo przedmiotów ścisłych. Najlepiej poczytaj na czym będzie polegała przyszłość i rozwój procesów produkcyjnych chociażby na . Z pewnością przybliży Ci to temat, i może łatwiej będzie podjąć decyzję.