Hejka,
Jako, że za niedługo będą wyniki matur już pomału zastanawiam się nad wyborem uczelni - bo co do kierunku wiem, że będę celował w budownictwo (inż. lądowa -> na pewno nie środowiska) - nic innego mnie nie interesuje...
I tutaj mam do was pytanie gdybym się nie dostał na PK, gdzie najlepiej iść - wiem, że to głównie mój wybór, ale jakieś tam opinie i zdania innych osób (np. tam studiujących) bardzo by mi pomogły:
Celuje między: PK, PŚl, PŁ, PRz
Gdzie lepiej się wybrać jeśli Kraków nie wypali - bo wiem, że w rankingach Politechnika Śląska jest na 3 miejscu w rankingu politechnik, ale co jeśli chodzi o samo budownictwo, czy też jest na wysokim poziomie? Czy może bardziej trafnym wyborem będzie studiowanie na Politechnice Łódzkiej? Bo Rzeszowa raczej nie biorę pod uwagę, ale już w całkowitej ostateczności - a może nad nim też warto się zastanowić???
Dodam, że studia które mnie interesują to tylko studia dzienne. Droga (odległość dojazdu) nie gra roli.
Dobrze by było, aby ktoś kto jest z którejś z tych uczeni się wypowiedział, choć zdanie innych też będzie pewną wskazówką dla mnie...
Pozdrawiam.
Wybór uczelni (budownictwo) 2012/2013
-
fuzzgun
Wybór uczelni (budownictwo) 2012/2013
Mówisz o PŁ i że odległość nie gra roli. Niedaleko Łodzi jest Warszawa i PW to najlepszy wybór jeżeli chodzi o budownictwo. Ja bym wybierał z polskich politechnik między PW, PWr i PG jeżeli chodzi o budownictwo.