[przygotowania] Matura z matematyki i wybór studiów

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
Ajfen
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Ajfen »

Pozdrawiam serdecznie wszystkich. Jestem tu nowy, więc kilka słów o sobie. Hmm...po pierwsze zarejestrowałem się tutaj, ponieważ oczekuję, że co nieco mi pomożecie. Nie mam na myśli rozwiązywania jakichś zawiłych problemów, czy nawet prostych zadań. Na razie mam pewien dylemat. Zdaję maturę z matematyki, zaś potem mam ochotę iść na studia matematyczne. Z tym, że nigdy nie byłem za specjalnie wyróżniającym się w tej dziedzinie. Ot jadę na czwórkach, czasem piątkach, ale twórcze myślenie- ZERO! Więc moje pytanie. Czy można porywać się na studia z matematyki bez wielkiego umysłu, ale za to z chęcią?
Ostatnio zmieniony 27 paź 2006, o 08:41 przez Ajfen, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Vixy
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 302 razy

Post autor: Vixy »

ja mam tróje z maty i tez zdaje z tego mature. Mimo to planuje po maturze rowniez studia zwiazane z matma Masz przeciez czwórke a wrecz czasem nawet piatke wiec wynika ze jednak masz wielki umysl .No wiec i na studiach dasz rade....
Awatar użytkownika
Calasilyar
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 29 razy

Post autor: Calasilyar »

Ajfen pisze:Ot jadę na czwórkach, czasem piątkach, ale twórcze myślenie- ZERO!
no to masz tu mnóstwo takich zadań, żeby trochę to "twórcze myslenie" podrasowac
ProZmatmy^^
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: ProZmatmy^^ »

Ja mam 2 z matmy bo nie robie domowek i nie lubi mnie pani od matmy ale zadanka kocham robic i tez pisze maturę z matematyki rozszerzoną:) wiec ocena nie robi musisz sie na siłach czuc:D
natkoza
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 41 razy

Post autor: natkoza »

ja jestem przykłądem tego, iż żeby studiowac matematykę lub kierunki pokrewne nie trzeba byc prymusem w szkole średniej. Gdymy nie to, że nauczycielka mie lubiła, to w życiu bym nie dostała na koniec roku 4... a mimo to bez wysiłku dostałam się na matematykę i co najważniejsze nie odpadłam, tak jak to sie stało z wieloma osobami, które na świadectwie miały 5 czy nawet 6.... ocena o niczym nie świadczy. Jeżeli tylko chesz to zdawaj rozszerząną matmę i próbuj studiowac kierunki matematyczne
ODPOWIEDZ