[przygotowania] matura 2007

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
Awatar użytkownika
Uzo
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 94 razy

Post autor: Uzo »

Pytanie do tegorocznych maturzystów : Jak idą wam przygotowania do tej niezwykłej tegorocznej matury ?? Opracowana jakaś technika ostatniej nauki ? Czy może jakieś plany powtórkowe ? Jak stoicie z materiałem ? itp.
Awatar użytkownika
max
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 37 razy

Post autor: max »

Od matury próbnej sporo siedzę na tym forum, poza tym fakultety z matmy i normalne lekcje...
Muszę trochę pomyśleć nad geometrią, może przejrzę jakieś tablice i spróbuje podowodzić twierdzenia jakie znajdę... zresztą w czasie ferii, które dopiero zaczynam, mam fakultety właśnie z geometrii...
Poza tym matmix i (ostatnio trochę zaniedbany) konkurs pw... może jakoś bezpośrednio (na ok miesiąc) przed maturą zaopatrzę się w jakiś ambitniejszy zbiorek maturalny... (o ile zbiorek maturalny może być ambitny...)
Grunt to umiejętności, spokój i opanowanie .
Awatar użytkownika
Uzo
Użytkownik
Użytkownik

Ja też dopiero zaczynam ferie i co więcej postanowiłem się na nich więcej uczyć (zobaczymy jak to będzie ) Ja materiał z matematyki skończyłem już w grudniu , teraz same powtóreczki , natomiast z historii to nie wiem za co się mam brać tyle tego jest , ale myślę ,że do matury się jakoś wyrobie
Awatar użytkownika
max
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 37 razy

Post autor: max »

Uzo pisze:Ja materiał z matematyki skończyłem już w grudniu , teraz same powtóreczki
No to komfortową sytuację masz, ja jestem jeszcze daleko, został kawał prawdopodobieństwa i stereometria, ale równolegle mam fakultety (2 godziny tygodniowo) z powtórkami
Uzo pisze:natomiast z historii to nie wiem za co się mam brać tyle tego jest
historia + matma na maturze? szacunek, niewiele jest chyba osób zdających takiego combosa (gdybyś zdawał jeszcze do tego fizykę albo biologię, to musiałbyś być cyborgiem )

a tak OT, to gdzie Ty się na studia wybierasz? na sgh z historią jest chyba trudniej niż z geografią?
Awatar użytkownika
Uzo
Użytkownik
Użytkownik

Przyznam ,że jeśli dziś miałbym wybierać historia lub geografia , to chyba rzeczywiście wybrałbym geografie na maturkę , ale ,że mnie trochę ciągnie do historii to jednak zdecydowałem się na nią, pomimo ,że jest zdecydowanie trudniejsza do połączenia z matematyką , tym bardziej na kierunku mat-inf-fiz Ale jakoś będzie

Co do studiów , to marzy mi się przede wszystkim ekonomia na UJ ( ze względu na to zdaje historie) lub na AE w Krakowie. Zobaczymy jak to będzie
Awatar użytkownika
Vixy
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 302 razy

Post autor: Vixy »

ja jeszcze nie powtórzyłam prawdopodobienstwa i sterometrii ale niedawno w szkole to zaczelismy dopiero.Nie mowiac o zadaniach optymalizacyjnych których jeszcze nie zaczelismy nawet No ale porzadnie powtórzylam geometrie przez 2 miesiace codziennie zadania z tego robiłam Mi rowniez zaczely sie ferie No i musze jeszcze zaległe lektury z polskiego przeczytac no bo polski troche sobie olałam w tym roku.Prezentacje mam juz skonczona a wy jak stoicie z prezentacja ??
Awatar użytkownika
Uzo
Użytkownik
Użytkownik

smerfetka18 pisze:Prezentacje mam juz skonczona a wy jak stoicie z prezentacja ??
Prezentacje mam już skończoną ,ale polskim to ja się za bardzo nie przejmuje , bo zwyczajnie nie mam na to czasu Są milion razy ważniejsze rzeczy
ODPOWIEDZ