[przygotowania] Książka - matematyka - do matury
-
Margaretta
- Użytkownik

z tymi egzaminami to jest tak, że np niektóre uczelnie ywymagają matury rozszerzonej z fizyki i jeśli Ty tej matury nie masz to wtedy jesteś zobowiązany zdać egzamin. Chociaż niektóre najlepsze uczelnie to pewnie i z samymi maturami będą chciały egazaminować...
-
Margaretta
- Użytkownik

-
serdiuk
- Użytkownik

Tak jak już ktoś napisał taki podstawowym zbiorem przygotowującym do matury jest zbiór pana Kiełbasy. Zbiór zawiera się w dwóch książeczkach. Wyróżniamy : "kiełbaskę zieloną" oraz kiełbaskę niebieską". Osobiście kupowałem w księgarni 16 zł sztuka, ale na bank można dostać taniej.
Oprócz tego w szkole używam zbiorów autorstwa : Kłaczkow, Kurczab, Świda jak zapewne w większości szkół ogólnokształcących. Uważam, że to bardzo książeczki. Niestety nie pozwalają "wczuć się" w klimat matury.
Myślę, że każdy kto zamierza zdawać mature z matematyki powinien sobie zakupić zbiór pana Kiełbasy.
Oprócz tego w szkole używam zbiorów autorstwa : Kłaczkow, Kurczab, Świda jak zapewne w większości szkół ogólnokształcących. Uważam, że to bardzo książeczki. Niestety nie pozwalają "wczuć się" w klimat matury.
Myślę, że każdy kto zamierza zdawać mature z matematyki powinien sobie zakupić zbiór pana Kiełbasy.