Witam.Postanowiłem ze chce zdawac za dwa lata rozszerzona mature z matematyki. Przez ostatnie 3 lata jednak olewałem nauke. Najpierw w zawodoce cos tam robilismy ale nie traktowałem tego powaznie.A ostatni rok nie ruszyłem nic z matematyki. Teraz jednak zapisalem sie do liceum uzupelniajcego i chce sobie cos udowodnic poniewaz w gimnzajum bylem calkiem dobry z tego przedmiotu. Uczyc che sie sam.
Kupiłem zbiory Kiełbasy i zaczałem rozwiazywac zadania. Niestety juz na pierwszym rozdziale o wyrazeniach algebraicznych zrozumialem ze to jest do mnie za trudne. wszystkiego zapomniałem i musze sie wrocic do gimnazjum. I teraz mam pytanie. Czy powinienem kupic sobie jakies podreczniki do wszystkich klas gimnazjum i przeleciec caly materiał czy wystarczy mi do tego przypomnienie sobie jakis podstawowych informacji z jakis działow?
Powtórka od gimnazjum
-
zaudi
- Użytkownik

Powtórka od gimnazjum
Szkoda kasy na książki do gimnazjum, kup sobie podręcznik do pierwszej liceum. Z tego co słyszałem to podręczniki pana Pawłowskiego są dobre do samodzielnej nauki.
-
Christofanow
- Użytkownik

- Podziękował: 12 razy
Powtórka od gimnazjum
Trudno nie polegnąć licząc zadania, które badają umiejętności, których się nie posiada. Polecam zakup podręczników do szkoły średniej. Wybierasz dział np. logika. Czytasz definicje, przykładowe zadania i dopiero teraz próbuje rozwiązać jakiejś zadanka.
Podręczniki w mojej ocenie warto kupić Kłaczkowa. Mają też zbiorki zadań do każdej klasy ale chyba nie warto nimi zawracać sobie głowy. Na początek mi bardzo przypadł zbiór "Matura w nowej formule z matematyki" Alicja Cewe, Halina Nahorska.
Podręczniki w mojej ocenie warto kupić Kłaczkowa. Mają też zbiorki zadań do każdej klasy ale chyba nie warto nimi zawracać sobie głowy. Na początek mi bardzo przypadł zbiór "Matura w nowej formule z matematyki" Alicja Cewe, Halina Nahorska.