Kognitywistyka na UW

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
TobiWan
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 14 razy

Kognitywistyka na UW

Post autor: TobiWan »

Witam serdecznie,
Czy jest ktoś z Was kto wybiera się na kognitywistykę na UW? W ostatnich latach próg utrzymywał się na poziomie około 60 punktów, natomiast w 2017 nagle było 68,5. Myślicie, że próg spadnie przynajmniej o te 2 punkty?
W ogóle jeżeli ktoś studiuje ten kierunek to mógłby napisać jakieś wrażenia, czy warto... Bo jakoś mało jest tego w internecie.
apex123
Użytkownik
Użytkownik

Re: Kognitywistyka na UW

Post autor: apex123 »

Hej, także jestem zainteresowany tym kierunkiem, a skoro widzę że nikt od długiego czasu nie odpowiedział, to podbijam temat.

Interesuje mnie UW, który jest podobno pod względem kognitywistyki nakierowany głównie na matematykę. Jestem w drugiej klasie o profilu humanistycznym, a widziałem że wymagana jest tam od zeszłego roku rozszerzona matura z tego przedmiotu. Nie ukrywam, zlękłem się. Od razu jednak zaznaczam, że nie jestem typem "chómanisty" który z naukami humanistycznymi ma tyle wspólnego, iż nie lubi matematyki. W sumie to czuję się kimś pomiędzy humanistą a ścisłowcem, niemniej jednak profil wybrałem zgodnie ze swoimi zainteresowaniami związanymi z kulturą i historią. Mam nadzieję że tę maturę jako tako zdam, żeby się dostać na kognin ale nie ukrywam, może być ciężko...
ODPOWIEDZ