Jak przygotować się do matury rozszerzonej z matematyki.

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
bussik
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: bussik »

Witam!
Mam pytanie.
Jak mam przygotować się do matury rozszerzonej z matematyki? Jestem w technikum informatycznym i jest tu matma podstawowa, która jest banalna, a chciałbym zdawać rozszerzenie żeby dostać się na dobre studia. Chciałbym prosić o wskazówki ew. jakiś program w którym byłyby zawarte wszystkie zagadnienia, które są na rozszerzeniu.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
Union
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 43 razy

Post autor: Union »

Zdajesz sobie sprawę z tego że takich pytań już się trochę przewinęło ? są one prawie że identycznej treści, nikt nie poradzi Ci nic innego niż ciężka praca ! i przy okazji "andrzej kiełbasa matura z matematyki 2012", powodzenia

edit: możesz też zainteresować się arkuszami maturalnymi OE.
Ostatnio zmieniony 25 paź 2012, o 23:30 przez Union, łącznie zmieniany 1 raz.
HuBson
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 11 razy

Post autor: HuBson »

Osobiście polecam książki Andrzeja Kiełbasy, "Matura z Matematyki 2010 ..., 2012 2013 1014 część I i II
po przerobieniu większości zadań z tych książek nie powinieneś mieć problemów z napisaniem
matury rozszerzonej. Jeżeli chodzi o podręczniki to uważam że nie warto ich kupować bo zadania w nich w większości są monotematyczne i raczej proste.
Może jeszcze w ramach ćwiczeń "Matura 2012 zakres rozszerzony Matematyka" operonu.
ODPOWIEDZ