Myślę o studiach informatycznych. Niestety nie mam znajomych, którzy by byli zainteresowani takimi studiami w Warszawie. Za rok zdaję maturę. Czy może ktoś coś wie na temat informatyki na Politechnice Warszawskiej (EITI, MINI), Uniwersytecie albo PJWSTK? Dodam, że szukam wysokiego poziomu, wysokich progów punktowych i dużej ilości użytecznej nauki.
Z góry dzięki. Pzdr, meggi-l
Informatyka - PW, UW, PJWSTK czy coś innego
- Msciwoj
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
Wszyscy olimpijczycy, których znam, którzy studiują lub chcą studiować informatykę w Warszawie, idą na UW. A znam sporu, z racji tego, w jakiej byłem szkole. Jeśli mówisz o wysokim poziomie, wysokich progach itp., to podążanie za olimpijczykami wydaje się być dobrym posunięciem.
To jedyne informacje, jakie posiadam, bo informatyka to nie moja działka.
To jedyne informacje, jakie posiadam, bo informatyka to nie moja działka.
-
vinci2
- Użytkownik

- Podziękował: 18 razy
Nie znam nikogo kto studiował lub studiuje infę w Warszawie, ale z tego co mi wiadomo to studenci UW często zajmują wysokie lokaty w dużych, międzynarodowych turniejach programistycznych. Myślę, że z innymi "kawałkami" informatyki nie jest u nich gorzej.
Najlepiej jednak byłoby zapytać u źródła, czyli u samych studentów. Poszukaj w Internecie jakiś forów tych uczelni albo zadaj pytanie na jakimś dużym forum informatycznym. Możesz także spróbować znaleźć studentów na jakiś portalach społecznościowych i tam zagadać.
Myślę, że najlepiej będzie jak najpierw dowiesz się co nieco o programie studiów, podejściu wykładowców, poziomie nauczania, wyposażeniu uczelni i sukcesach jej absolwentów. Potem sobie to wszystko porównaj i sama zdecyduj co Ci bardziej odpowiada.
Najlepiej jednak byłoby zapytać u źródła, czyli u samych studentów. Poszukaj w Internecie jakiś forów tych uczelni albo zadaj pytanie na jakimś dużym forum informatycznym. Możesz także spróbować znaleźć studentów na jakiś portalach społecznościowych i tam zagadać.
Myślę, że najlepiej będzie jak najpierw dowiesz się co nieco o programie studiów, podejściu wykładowców, poziomie nauczania, wyposażeniu uczelni i sukcesach jej absolwentów. Potem sobie to wszystko porównaj i sama zdecyduj co Ci bardziej odpowiada.