automatyka i robotyka (PWr)
-
kujdak
- Użytkownik

- Podziękował: 193 razy
Myślę o automatyce i robotyce na pwr, ale zauważyłem że na wydziałach elektrycznym, elektronicznym, mechanicznym jest ten sam kierunek. Wiec? jakieś różnice to pewnie są, ale jakie. Może ktoś jasno wyjaśnić ?
-
Martinsgall
- Użytkownik

- Podziękował: 15 razy
hmm szkoda ze nikt nie odpowiedział na to pytanie bo mnie tez to trochę interesuje
- yette
- Użytkownik

Ja tam dokładnie nie wiem, bo dopiero teraz wybieram się na studia, ale niektóre informacje można znaleźć w internecie. Na przykład plany zajęć na każdym z wydziałów są inne. W ogóle innych rzeczy się uczy. Na elektronice jest najwięcej różnych specjalizacji do wyboru (wszystkie są opisane na stronie wydziału), a od znajomych słyszałam, że tam też kierunek jest najtrudniejszy.
-
Martinsgall
- Użytkownik

- Podziękował: 15 razy
hmm a może jest jednak ktoś kto jest studentem AiR na PWr i by się podzielił jakimiś info na temat kierunku ?
- czeslaw
- Użytkownik

- Podziękował: 44 razy
Skoro nikt nie chce, to ja Ci mogę napisać dwa zdania - różne jest podejście do tego samego kierunku.
Możesz obczaić plany zajęć na wszystkich wydziałach (dostępne na stronie poszczególnych wydziałów) i zobaczyć, pod jakim kątem patrzy się na AiR na Wydziale Elektrycznym, a pod jakim na Wydziale Mechanicznym. Zupełnie inny program nauczania. Duże znaczenie ma nazwa wydziału - na AiRze Elektroniki specjalności są związane z elektroniką itd. Głównie o to chodzi.
Możesz obczaić plany zajęć na wszystkich wydziałach (dostępne na stronie poszczególnych wydziałów) i zobaczyć, pod jakim kątem patrzy się na AiR na Wydziale Elektrycznym, a pod jakim na Wydziale Mechanicznym. Zupełnie inny program nauczania. Duże znaczenie ma nazwa wydziału - na AiRze Elektroniki specjalności są związane z elektroniką itd. Głównie o to chodzi.