witam, ostatnio to, żeby zrobić coś na forum graniczy niemalże z cudem kiedy chce się zobaczyć jakiś temat, podforum (nie wiem, czy to dobra nazwa, chodzi mi tu o te 2+2 funkcje elementarne itd) to zazwyczaj wyświetla się biała strona z napisem w lewym górnym rogu:
"phpBB by Przemo: Błąd Krytyczny
Could not connect to the database
Too many connections"
zauważyłem, że tak się dzieje gdy na forum jest ponad 100 osób, czy można to jakoś zmienić? to chyba niedobrze, że takie forum "dławi" się już przy ponad 100 uzytkownikach
dodatkowo zauważyłem, że część tematów pojawia się w kilku kopiach (zazwyczaj 5), co wydaje mi się, że nie jest spowodowane przez użytkowników, gdyż znalazłem swój temat ostatnio w 2 egzemplarzach, czy da się coś zrobic??
czy już tak zostanie?
oczywiście nie zapominajmy o łaaaaaadwoaniu się tematów i odpowiedzi, jeśli błędu nie ma
P.S. napisanie tego tematu też nie było takie proste przez wyświetlający się komunikat w lewym górnym rogu...
"too many connestions"
-
robert9000
- Użytkownik

- Podziękował: 8 razy
-
arpa007
- Użytkownik

- Podziękował: 10 razy
"too many connestions"
rano logowalem sie prawie 1 godzine, nastepnie tak srednio co 2 odpisane tematy pokazywal sie ten komunikat, a wieczorem gdy jest wiecej uzytkownikow probowalem od 18.20-21.10 i przedchwila udalo sie zalogowac.
Ostatnio byla przeprowadzka na nowy serwer o ile sie nie myle, wiec gdzie tkwi problem?
to przez te "zawieszki" i forumowicze mysla nie nie wyslali wiadomosci bo wyskoczyl im blad wiec jeszcze raz wysylaja temat, sam tak 3 razy mialem:/dodatkowo zauważyłem, że część tematów pojawia się w kilku kopiach (zazwyczaj 5), co wydaje mi się, że nie jest spowodowane przez użytkowników, gdyż znalazłem swój temat ostatnio w 2 egzemplarzach,
Ostatnio byla przeprowadzka na nowy serwer o ile sie nie myle, wiec gdzie tkwi problem?