Mocno zacinające się forum (?)

Sprawy techniczne; TeX, avatary, shoutbox, funkcje specjalne... O tym wszystkim tutaj.
Awatar użytkownika
Vax
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 4 razy

Post autor: Vax »

Witam! Mam pytanie, otóż od kilku dni (jak nie dłużej, nie pamiętam), strona bardzo mi się zacina, inne strony chodzą prawidłowo, oraz z tego co wiem, dla innych użytkowników forum również mocno się zacina. Strona niekiedy ładuje mi się przez 30-40 sekund, przez co pomaganie innym użytkownikom jest mocno utrudnione, dodatkowo dodam, że inne strony działają z normalną prędkością. Mam nadzieję, że problem zostanie szybko rozwiązany

Pozdrawiam.
-Vax
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 1 raz

Post autor: piasek101 »

Miejmy nadziweję, że pozytywniej niż ,,tam"; też tak się zaczęło (od ,,ślimaka") - a potem forum się ,,zawaliło" (i nie można, jak na razie, go odbudować).
luka52
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 47 razy

Post autor: luka52 »

Zgadza się, ostatnio forum chodzi bardzo powoli i jesteśmy tego świadomi. Jak tylko pojawią się jakieś dobre wieści, zostaniecie o nich poinformowani.
mat_61
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: mat_61 »

Teraz także forum "porusza się" z prędkością wyścigowego ślimaka.
Ponieważ jest to mocno zniechęcające, to liczę na skuteczną interwencję.
Awatar użytkownika
smigol
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 89 razy

Post autor: smigol »

mat_61 pisze: Ponieważ jest to mocno zniechęcające, to liczę na skuteczną interwencję.
Dosyć roszczeniowy charakter tej wypowiedzi jest, a z tego co mi wiadomo to forum jest bezpłatne.

Nie wiem z czego wynikają problemy forum, ale jeśli do sprawnego funkcjonowania forum potrzebny jest zakup nowych serwerów (czy czegoś w tym stylu) to myślę, że część użytkowników nie wykaże się skąpstwem, a wręcz przeciwnie
mat_61
Użytkownik
Użytkownik

smigol pisze:Dosyć roszczeniowy charakter tej wypowiedzi jest
Jak to pisałem, to do głowy mi nie przyszło żadne roszczenie, bo niby na jakiej podstawie? To było tylko zwrócenie uwagi na problem.
smigol pisze:z tego co mi wiadomo to forum jest bezpłatne.
Ja nawet jestem tego pewny (przynajmniej dla mnie ).
Ale co miałoby z tego wynikać? Forum może być płatne lub nie (z wszystkimi pozytywnymi i negatywnymi tego skutkami). Osobiście uważam, że płatne forum tego typu, to znacznie więcej minusów (dla wszystkich) niż plusów. Niezależnie jednak od wybranej formy istotą każdego takiego forum są jednak jego użytkownicy z zachowaniem rozsądnej proporcji pomiędzy tymi, którzy pytają a tymi którzy odpowiadają. I zawsze będzie tak, że jeżeli korzystanie z forum będzie z jakiegoś powodu zbyt uciążliwe, to szybciej będzie ubywać tych drugich. To pociągnie za sobą ubytek tych pierwszych itd.
smigol pisze:Nie wiem z czego wynikają problemy forum, ale jeśli do sprawnego funkcjonowania forum potrzebny jest zakup nowych serwerów (czy czegoś w tym stylu) to myślę, że część użytkowników nie wykaże się skąpstwem, a wręcz przeciwnie
Też nie mam pojęcia (bo się na tym nie znam) z czego to wynika. Wnioskuję tylko, że nie zależy to od jakichś inwestycji (bo np. teraz wszystko śmiga w najlepsze ) ale nawet gdyby było odwrotnie, to mimo wszystko nie deklaruję finansowego wsparcia )
rak33ieta1980
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: rak33ieta1980 »

Przydało by się poprawić szybkość działania forum.
luka52
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 47 razy

Post autor: luka52 »

Dziś były prowadzone prace na serwerze i forum powinno przyśpieszyć.
mat_61
Użytkownik
Użytkownik

Należą się podziękowania za skuteczne rozwiązanie problemu - teraz wszystko śmiga jak TGV.
mm2003
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: mm2003 »

jeszcze nie śmiga ale zlokalizowaliśmy już problem. Za ok godzinkę powinno już być wszystko OK. Przepraszamy za utrudnienia.-- 6 paź 2010, o 17:49 --Problem rozwiązany. Dziękujemy za cierpliwość.
ODPOWIEDZ