Do przycisków dostępnych nad postem został dodany przycisk convert. Służy on do zamiany dokumentu napisanego przy użyciu LaTeX-a na post na forum z wykorzystaniem BBCode i forumowego LaTeX-a. Skrypt został jakiś czas temu stworzony przez szw1710 oraz mnie.
Jeśli napisałeś jakiś dokument w LaTeX-u i chciałbyś go pokazać na forum, wrzucasz jego treść do okienka pisania posta i naciskasz na convert.
Oczywiście skrypt nie jest idealny. Zmienia on pewien ograniczony zbiór reguł. Jeśli chcesz, aby coś zostało dodane napisz do mnie w PW.
Konwerter LaTeX -> LaTeX+BBCode
-
szw1710
Dziękuję za uznanie. Ale moja rola polegała jedynie na sygnalizowaniu konstrukcji LaTeX-owych, a Twoja na zrobieniu całej roboty programistycznej, na której zupełnie się nie znam. Miło będzie, gdy z tego przycisku będą od teraz korzystać wszyscy Użytkownicy. Taki prezent na Nowy Rok.
-
Disnejx86
- Użytkownik

- Podziękował: 114 razy
abc666, nie rozumiem... napisałem jakiś dokument, otwieram win-shella, wklejam kod w klamry tex, no i nie rozumiem po co ten convert jest? a jak chodzi o treść dokumentu to sobie wyobraź że takich pierwiastków adobe reader nie łapie, elo.
-
abc666
Jeśli chcesz zamieścić dany tekst jako post na forum. Np. ten post 269333.htm został najpierw stworzony jako zwykły dokument texowy, a następnie przekształcony na posta przy użyciu tego konwertera oraz drobnych ręcznych poprawek.