podrecznik?
-
lvlalvl
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
podrecznik?
Jestem w drugiej klasie, mam podstawową fizykę w szkole i zdecydowałam się na zdawanie rozszerzonej matury z fizyki.Więc jakie podręczniki polecacie? Z którego będzie mi najłatwiej zrozumieć materiał samodzielnie?
-
rahl
podrecznik?
ja bym goraco polecil "podstawy fizyki" resnicka i hallidaya, tyle ze do tego przydalaby sie pobiezna znajomosc calek[ktore to mozesz poznac w analizie matematycznej w zadaniach krysickiego i wlodarskiego]. to jesli chodzi o teorie.
jesli chodzi o zadania, to: "zbior zadan dla kandydatow na wyzsze uczelnie medyczne[czy jakos tak]" wydawnictwa medyk-taka czerwona ksiazeczka, jest tam chyba z 1500 zadan testowych
edit: podobny temat juz chyba byl na forum, padlo chyba sporo roznych pozycji, tytulow...polecam opcje 'szukaj'
jesli chodzi o zadania, to: "zbior zadan dla kandydatow na wyzsze uczelnie medyczne[czy jakos tak]" wydawnictwa medyk-taka czerwona ksiazeczka, jest tam chyba z 1500 zadan testowych
edit: podobny temat juz chyba byl na forum, padlo chyba sporo roznych pozycji, tytulow...polecam opcje 'szukaj'
-
lvlalvl
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
podrecznik?
no tak to jest jak sie nie czyta poprzednich postow (chyba z 3 nizej jest taki sam temat) przepraszam
-
adeptofvoltron
- Użytkownik

- Podziękował: 15 razy
podrecznik?
a propo praktyki jest mnóstwo arkuszy egzaminacyjnych w necie.
Fajne arkusze za jedyne 13zł wydało wydawnictwo zielona sowa.
Fajne arkusze za jedyne 13zł wydało wydawnictwo zielona sowa.