Czy ktos startował?? Jak wam poszlo?
Ja zawalilem z pozoru najprosciej wygladajace zadanie czyli to z tym autem... W trzecien wyszly mi predkosci 2 razy wieksze niz powinny byc. I nie mam pojecia gdzie mam blad. Jak rozwiazaliscie to 3 ??
Olimpiada Fizyczna 2 stopień
-
tommik
- Użytkownik

Nie powiem, żeby te zadania były jakoś strasznie trudne. Pierwsze mam raczej prawie dobrze. Drugie coś sknociłem. W trzecim przekombinowałem i oprócz tego, że wystarczyło policzyć ciepło przekazywane do otoczenia przez górną ścianę tafli, to policzyłem także ciepło przekazywane przez 4 ściany boczne (zapewne niekoniecznie poprawnie). Liczę na wynik w granicach 50-75%.
Pierwsze to by zrobil gimnazjalista... Grugie jak mowilem okazalao sie najtrudniejsze, a trzecie no coz uznalem ze ten ruch jest opozniony a nie stale V co bylo napisane w tresci zadania i mam wyniki dwa razy wieksze ale za reszte przeksztalcen powinienem i tak duzo pkt dostac. Ja tak mysle ze okolo 50 % bede mial no nic u mnie sa wyniki w sobote.
-
tommik
- Użytkownik

Czy to pierwsze zrobiłby nawet gimnazjalista, to nie wiem, ponieważ znam kilka osób, dla których to zadanie było najtrudniejsze