Witam!
Jakie są wasze odczucia po dzisiejszej maturze z fizyki? Była raczej trudna, czy łatwa? Chciałbym poznać ogólną opinię na forum na jej temat.
Moim zdaniem była łatwiejsza od ubiegłorocznej, a w zadaniach wprost rzucali punktami na prawo i na lewo, chociaż niektóre były mocno podchwytliwe.
Matura Poziom Rozszerzony Fizyka 2016
-
Alad
- Użytkownik

- Podziękował: 9 razy
Czy ja wiem czy trudniejsza, powiedziałbym że obie były na podobnym (dość niskim) poziomie. Przynajmniej mam taką nadzieję, bo inaczej progi mogą podskoczyć. Sam popełniłem masę idiotycznych błędów i liczę na marne 70-80%.
-
Nerchio123
- Użytkownik

- Podziękował: 28 razy
Podobne mam odczucia, raczej prosta. Wg mnie poziom bardzo porównywalny do ubiegłorocznego. Również jak kolega wyżej popełniłem kilka głupich błędów, i liczę na ok 80%, a arkusz był spokojnie do napisania na 90% dla przeciętnego maturzysty.
Co do progów - przy wg mnie trudniejszej matmie i może troszkę łatwiejszej fizie myślę, że pozostaną na podobnym poziomie jak zeszłoroczne.
Co do progów - przy wg mnie trudniejszej matmie i może troszkę łatwiejszej fizie myślę, że pozostaną na podobnym poziomie jak zeszłoroczne.