Fizyka teoretyczna UWr vs UW

abcdefg1
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 1 raz

Post autor: abcdefg1 »

Cześć,
Stoję przed wyborem studiów fizyki teoretycznej, która uczelnia jest wg Was lepsza ? W rankingach stoi lepiej UW, ale wiadomo, że rankingi nie odzwierciedlają wszystkich aspektów. W przyszlosci chcialbym zrobic dr i byc moze zalapac sie na tak zwana prace w zawodzie
Awatar użytkownika
AiDi
Moderator
Moderator
Podziękował: 49 razy

Post autor: AiDi »

Nie odzwierciedlają wszystkich, ale dużą część. Zdecydowanie UW wydaje się być lepszy, sam tam studiuję.
abcdefg1
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 1 raz

Post autor: abcdefg1 »

A mógłbyś podać konkretne różnice ? Miałeś może styczność ze studentami z Wrocławia ? Z tego co kojarze, to UWr jest 4 a UW 2, to nie taka duża różnica jeśli chodzi o sam ranking. I jeszcze troszkę osobna kwestia - słyszałem, że w Warszawie wykładowcy dosyć często utrudniają życie - to prawda ?
Awatar użytkownika
AiDi
Moderator
Moderator
Podziękował: 49 razy

Post autor: AiDi »

Nie spotkałem się z tym bo ktokolwiek cokolwiek utrudniał. Jest właściwie tylko jeden, u którego trzeba się wykładów uczyć na pamięć by zdać, ale prowadzi fizykę statystyczną, i to jeszcze jako przedmiot dodatkowy, więc idzie do niego się tylko z własnej woli. Większość jest prostudencka Ciekaw jestem kto tę plotę puścił. Styczności z nikim z Wrocławia nie miałem. Słyszałem, że jeśli idzie o fizykę teoretyczną to UW albo UJ dają najwięcej możliwości. Jeszcze zależy czym się człowiek chce zajmować.
muskalek
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: muskalek »

Jeśli jesteś dobry polecam fizykę w trybie indywidualnym lub w ramach MISMaP na UW. Możliwości po ukończeniu są spore, a i w trakcie studiów istnieją ciekawe możliwości pracy naukowej.
Potrzeba co najmniej 85% z matury z fizyki i matmy.
ODPOWIEDZ