Chciałam prosić o pomoc, ale w żaden sposób nie umiem napisać tu potęg (poza °, �, � dostępnymi z boku). Co powinnam zrobić?
Pozdrawiam.
Natalia
[???] Potęgi
-
- Użytkownik
- Posty: 8
- Rejestracja: 14 wrz 2006, o 18:15
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Szczyrk
- Podziękował: 3 razy
[???] Potęgi
Niestety TEX nie można wgrać normalnie, patrzyłam poniżej - nie tylko ja mam problemy z wgraniem programu. A szkoda. Ciągle mam komunikat - brak dostępu do pliku Stand 2tx.
Muszę się obejść smakiem, choć po cichu liczyłam na pomoc.
Pozdrawiam.
Natalia
Muszę się obejść smakiem, choć po cichu liczyłam na pomoc.
Pozdrawiam.
Natalia
-
- Użytkownik
- Posty: 3424
- Rejestracja: 30 sie 2006, o 14:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Szczecin
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 476 razy
[???] Potęgi
aby wpisać potegi daj nawiasy dla trybu matematycznego w nawiasie [] piszesz tex i potem wzór i na koniec [] i /tex
i tam wpisuj wzory
potega to jest ^
np: 2 do potegi n+2 :2^{n+2} a w trybie matematycznym
\(\displaystyle{ 2^{n+2}}\)
i tam wpisuj wzory
potega to jest ^
np: 2 do potegi n+2 :2^{n+2} a w trybie matematycznym
\(\displaystyle{ 2^{n+2}}\)
- bolo
- Użytkownik
- Posty: 2470
- Rejestracja: 2 lis 2004, o 08:28
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: BW
- Podziękował: 8 razy
- Pomógł: 191 razy
[???] Potęgi
Na forum jest instrukcja:
https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=3093
Chociaż myślę, że chodzi Tobie bardziej o ten link:
https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=15711
https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=3093
Chociaż myślę, że chodzi Tobie bardziej o ten link:
https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=15711