działanka

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
Paatyczak
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 120
Rejestracja: 6 wrz 2007, o 22:13
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Zduńska Wola
Podziękował: 58 razy

działanka

Post autor: Paatyczak »

trzy zdarzenia A,B,C zawarte w przestrzeni \(\displaystyle{ \omega}\) są parami rozłączne i \(\displaystyle{ A\cupB\cupC=\omega}\). wiedzac ze P(A) = 2P(B) = 3P(C), oblicz P(A)
ODPOWIEDZ